Διχασμένοι οι Τρικαλινοί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Διχασμένοι οι Τρικαλινοί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αρκετοί πιστεύουν πως περιορίζει την ελευθερία τους

Μεγάλη συζήτηση γίνεται γύρω από το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, το οποίο θα είναι και το «εισιτήριο» των ελεύθερων μετακινήσεων και οι Τρικαλινοί εμφανίζονται διχασμένοι.

Πρόκειται για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο προτείνει ο πρωθυπουργός στις χώρες της Ε.Ε.

Πάντως όσον αφορά την άποψη των συμπολιτών μας για τα ζητήματα γύρω από το πιστοποιητικό εμβολιασμού φαίνεται ότι οι απόψεις διίστανται και οι Τρικαλινοί είναι διχασμένοι, αφού αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι περιορίζει την ελευθερία τους στην επιλογή ή μη του εμβολιασμού τους, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι όλοι οφείλουν να εμβολιαστούν για να μη θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των υπολοίπων.

Το ζήτημα αυτό θα τεθεί στη μεθαυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης κι έχει αποκλειστικό της θέμα την πανδημία και το συντονισμό των προσπαθειών από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπισή της.

Ψηφιακό πιστοποιητικό και πως θα λειτουργεί

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη θα συζητηθεί και η πρόταση του πρωθυπουργού για τη θεσμοθέτηση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού από την ΕΕ, το οποίο θα διευκολύνει τις ελεύθερες μετακινήσεις.

Όπως είναι λογικό, το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα την Ελλάδα εν όψει της τουριστικής περιόδου κι αποτελεί θετικό στοιχείο το γεγονός ότι η πρόταση Μητσοτάκη αντιμετωπίζεται θετικά από τις Βρυξέλλες, όπως προκύπτει από την επιστολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ προς τους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ και δηλώσεις του, στις οποίες αποκάλυψε πως ήδη έχουν γίνει ανεπίσημες συνομιλίες κι έχουν τεθεί δύο βασικά ερωτήματα: εάν θα πρέπει να θεσπιστεί μια τέτοια πιστοποίηση και ποιος θα ήταν ο ιδανικός χρόνος για να τεθεί σε ισχύ.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Μητσοτάκη, ακόμη κι αν καθιερωθεί αυτό το τυποποιημένο και κοινά αποδεκτό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, δεν θα λειτουργεί σαν διαβατήριο.

Αυτό σημαίνει πως κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα μπορεί να ταξιδέψει ακόμη και χωρίς αυτό το πιστοποιητικό από τη στιγμή που ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση ο ταξιδιώτης θα υποστεί τις συνέπειες της γραφειοκρατίας από τις διατυπώσεις που ισχύουν και σήμερα για τα ταξίδια στην ΕΕ και εκτός αυτής (συμπλήρωση PLF, υποχρέωση αρνητικού τεστ 72 ωρών, υποχρεωτική καραντίνα στην επιστροφή κτλ.).

Δείτε επίσης:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αυτό είναι το αποδεικτικό που θα λαμβάνουν όσοι εμβολιάζονται

Μειωμένα και σήμερα τα κρούσματα στα Τρίκαλα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία