Δεν θα επιτρέψουν κατασκευή φωτοβολταϊκού στο δάσος Βασιλικής

Η τοπική κοινωνία σύσσωμη καταδικάζει κάθε απόπειρα παρέμβασης στο στολίδι της περιοχής

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων από την πρόθεση μιας μεγάλης εταιρείας που ασχολείται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να κατασκευάσει στο χωριό τους ένα τεραστίων διατάσεων φωτοβολταϊκό πάρκο και μάλιστα αιτήθηκε ως χώρο κατασκευής του πάρκου το δάσος της Βασιλικής.

Η τοπική κοινωνία σύσσωμη καταδικάζει κάθε απόπειρα παρέμβασης στο στολίδι της περιοχής δηλώνοντας πως σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά του ο Δήμος Μετεώρων, όπως δήλωσε στο TV10.gr ο αντιδήμαρχος κ. Τούλας εντάσσονται υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όταν όμως οι κατασκευές αυτές δεν διαταράσσουν το φυσικό περιβάλλον.

Την συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων εξέδωσε και ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος περιόδευσε στη Βασιλική ως επικεφαλής κλιμακίου το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου .

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Στην ίδια κατηγορία