Δεν κινήθηκε η τοπική αγορά

Δεν έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στη τοπική αγορά οι ενδιάμεσες…

Δεν έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στη τοπική αγορά οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, παρά τις χαμηλές τιμές που επικράτησαν, με τους Τρικαλινούς εμπόρους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους, στο επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας «δεν υπήρξε η κίνηση που περιμέναμε, εξάλλου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δε δίνουν ιδιαίτερη ώθηση στην κίνηση».

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα καταργηθούν, αφού δεν προσφέρουν κάτι. Εν τω μεταξύ, στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2022 και να ολοκληρωθούν στο τέλος του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης των θερινών εκπτώσεων. Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση να σημειωθεί ότι ο εμπορικός κόσμος σημειώνει ότι «το συνολικό πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – με την αναδρομική επιστροφή στους καταναλωτές μεγαλύτερου μέρους των πρόσθετων επιβαρύνσεων, την κάλυψη του 50% της επιβάρυνσης τον Μάιο και τον Ιούνιο για καταναλώσεις ακόμη και πάνω από 300 κιλοβατώρες, καθώς και την φορολόγηση του 90% των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας – μπορεί να επαναφέρει την ηρεμία που έχει ανάγκη η αγορά».

Στην ίδια κατηγορία