Δέκα τόνους πατάτας στον Δ. Τρικκαίων από τρικαλινούς παραγωγούς της Καστοριάς

Δέκα τόνοι πατάτας στον Δ. Τρικκαίων από τρικαλινούς παραγωγούς της Καστοριάς

Άλλη μια αξιέπαινη πράξη της τρικαλινής καταγωγής οικογένεια Κασιώλα

Μετά τη δωρεά 25 τόνων σε απόρους, προ δύο μηνών, οι Δημήτρης και Λάμπρος Κασιώλας έκαναν το ίδιο και στον Δήμο Τρικκαίων: προσέφεραν δέκα τόνους από τη φετινή παραγωγή πατάτας, για να διατεθούν σε όσους/ες έχουν ανάγκη.


 Η προσφορά τους για τους δέκα τόνους πατάτας διοχετεύτηκε μέσω του δικτύου «αλληλεγγύη για όλους», στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου και στις δομές της (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Εστιατόριο), ολοκληρώνοντας τη διανομή σε τρικαλινούς και τρικαλινές που έχουν ανάγκη.

Η οικογένεια ΚΑΣΙΩΛΑ κατάγεται από το Διαλεχτό του Δ. Τρικκαίων και ασχολείται με αγροτικές καλλιέργειες στη Βασιλειάδα Καστοριάς. Δεν ξέχασε όμως τον γενέθλιο τόπο και, κυρίως, τη στήριξη που αυτός της παρείχε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς διέθεταν τα προϊόντα τους μέσω του δικτύου και της αγοράς «χωρίς μεσάζοντες» στα Τρίκαλα.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων και το Δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους» στα Τρίκαλα, ευχαριστούν δημοσίως τους παραγωγούς κ. Δημήτρη και Λάμπρο Κασιώλα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Τι είναι η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας

Αρμοδιότητες

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας ασκεί ιδίως αρμοδιότητες προνοιακού χαρακτήρα που αφορούν την οικογένεια, το παιδί, τους ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, μεταξύ αυτών πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και αρμοδιότητες που ανάγονται στην κοινωνική και οικονομική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στη διεξαγωγή ερευνών για το σχεδιασμό προγραμμάτων για την κάλυψη αναγκών του ευρύτερου πληθυσμού.
Επιπλέον, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας ασκούνται και οι αρμοδιότητες που απορρέουν από τις διατάξεις των άρθρων 13 και 14 του ν. 4445/2016, στο πλαίσιο του αυτοδιοικητικού επιπέδου λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής.

Διάρθρωση και αρμοδιότητες Tμημάτων

Τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας απαρτίζουν οι εξής οργανικές μονάδες:1. Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής

2. Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών – Περιφερειακό Παρατηρητήριο

3. Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας

4. Γραφείο Γραμματειακής Υποστήριξης

Δείτε επίσης

Πρώτο βήμα για τα ετοιμόρροπα κτήρια στον Δήμο Τρικκαίων

Στην ίδια κατηγορία