Δασικοί χάρτες: Από σήμερα η ανάρτηση τους

Δασικοί χάρτες: Από σήμερα η ανάρτησή τους

Πότε στην Π.Ε Τρικάλων

Δασικοί χάρτες: Από σήμερα η ανάρτηση τους. Ξεκινά σήμερα η ανάρτηση των δασικών χαρτών για τις περιοχές της Καβάλας, Πιερίας, Δράμας, Αρκαδίας, Καστοριάς, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

Η έναρξη της ανάρτησης έρχεται μετά την ψήφιση του περιβαλλοντικού νόμου 4685/2020 και τη συνεχή συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τα στελέχη των δασικών τους υπηρεσιών, του «Ελληνικού Κτηματολογίου», καθώς και την έγκαιρη προετοιμασία και έκδοση των προαπαιτούμενων διοικητικών πράξεων.

Στόχος είναι η επίτευξη της κύρωσης των δασικών χαρτών έως το τέλος του 2021 για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας -συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης της πλειονότητας των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη από τις Επιτροπές

Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), σύμφωνα και με το νέο θεσμικό πλαίσιο συγκρότησής τους, αλλά και με τις εθνικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη, έχει καταρτιστεί και έχει αποσταλεί σε όλες τις αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς (Ελληνικό Κτηματολόγιο, ΟΠΕΚΕΠΕ, Υπουργείο Οικονομικών) εβδομαδιαίο πρόγραμμα αναρτήσεων, από τα μέσα Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

Οι Δασικοί χάρτες για το Νομό Τρικάλων ξεκινά στις 12 – 2 – 2021 (  Σύνολο περιοχής αρμοδιότητας Δ/νσης Δασών Τρικάλων )

Πηγή: skai.gr

Δείτε επίσης

Ενοίκια Φεβρουαρίου: Στο 80% η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Αναστολές Ιανουαρίου: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλλετε δηλώσεις

Κόκκινα δάνεια: Η μάχη για να μειωθούν

Στην ίδια κατηγορία