Δ. Τρικκαίων: Τιμητική διάκριση για την Εβδομάδα Κινητικότητας

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων έλαβε τιμητική διάκριση…

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων έλαβε τιμητική διάκριση για τις δράσεις που υλοποίησε το 2020, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Οι πρωτοπόρες δράσεις υλοποιούνται κάθε χρόνο και έχουν οδηγήσει τη βράβευση και με ευρωπαϊκό βραβείο το 2015, ενώ συνεχείς είναι οι διακρίσεις – βραβεύσεις στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά η τιμητική διάκριση επιδόθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στην εκπρόσωπο του Δήμου Τρικκαίων, πρόεδρο του Δημοτικού Θεάτρου, Σοφία Αλεστά.

Η κ. Αλεστά εκπροσώπησε τον Δήμο Τρικκαίων, μεταφέροντας του χαιρετισμούς του Δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου. Επεσήμανε ότι ο Δήμος συνεχίζει κάθε χρόνο να προσφέρει νέες ιδέες για τη βιώσιμη κινητικότητα, η οποία αποτελεί σταθερό πυλώνα για τη μετάβαση σε μία νέα, σύγχρονη πόλη, βάσει των έργων που ήδη υλοποιούνται με «οδηγό» το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Ευχαρίστησε, δε, κάθε έναν και μία από τα στελέχη του Δήμου Τρικκαίων που υλοποίησαν το 2020 δράσεις προσαρμοσμένες στην πανδημία, ενισχύοντας το υπόβαθρο της βελτίωσης της κινητικότητας στα Τρίκαλα.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης ανήκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Πράσινο Ταμείο.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στη ζωή μας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ρεκόρ θερμοκρασιών που σημειώθηκε φέτος στη χώρα μας και στην συνεπακόλουθη αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

«Φέτος καταγράφηκε ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδα-ρεκόρ ενώ η αιχμή της κατανάλωσης έφτασε τις 10.500 μεγαβατώρες» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκρέκας. «Χρειάζεται να εφαρμόσουμε», συνέχισε, «μια πολιτική αντιμετώπισης, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση των αιτιών και σ΄αυτό τον άξονα προχωρούμε, μεταξύ άλλων, με την απολιγνιτοποίηση και παράλληλα, πρέπει να προσαρμοστούμε και στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης είπε ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι προσπάθειες των δήμων «για να πάμε τις πόλεις μας ένα βήμα πιο μπροστά» και αναφερόμενος στην εκστρατεία της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020» έκανε λόγο για έναν θεσμό που αποτελεί «βήμα προς ένα πράσινο μέλλον».

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έκαναν και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και Νίκος Ταγαράς.

Στην εκδήλωση δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους δήμους Τρικαίων και Γρεβενών ενώ συνολικά βραβεύτηκαν οι δήμοι: Διονύσου, Λάρισσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ρόδου, Πτολεμαΐδας, Σερρών, Ρεθύμνου, Κοζάνης, Αλίμου, Ηρακλείου και Νέων Μουδανιών.

Τα δύο πρώτα βραβεία απονεμήθηκαν στο Ηράκλειο στην Κρήτη για τα συστήματα παρακολούθησης και αξιολόγησης των μετακινήσεων που λειτούργησαν, σε συνάρτηση με την εφαρμογή προγραμμάτων μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων κοντά σε σχολεία και στα Νέα Μουδανιά, στη Χαλκιδική, για τα μέτρα μόνιμης βιώσιμης κινητικότητας και ειδικότερα, για τη δημιουργία νέων ποδηλατοδρόμων, περιπτέρων και σταθμών στάσης και ξεκούρασης, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των πεζοδρομίων της πόλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία