Δ. Τρικκαίων: Νέες χειράμαξες για πιο καθαρή πόλη

kathariotita2

Ηδη οι χειράμαξες έχουν τεθεί στην υπηρεσία του προσωπικού

Νέες χειράμαξες για τους οδοκαθαριστές των Τρικάλων, προμηθεύτηκε ο Δήμος Τρικκαίων για μια πιο καθαρή πόλη.

Η ανάγκη για ακόμη πιο καθαρή πόλη, πιο ευπρεπισμένη, εν όψει και της εορταστικής περιόδου, αποτελείακόμη μια ευκαιρία για βελτίωση του εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας.


Οι νέες χειράμαξες, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γ. Ζιώγας, είναι εξαιρετικά εύχρηστες και ελαφριές, με μεγάλο κάδο υποδοχής απορριμμάτων.

Ηδη οι χειράμαξες έχουν τεθεί στην υπηρεσία του προσωπικού, που συνεχίζει να προσφέρει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, στην προσπάθεια για ακόμη πιο καθαρά Τρίκαλα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 θα συνεχιστούν οι τομές και οι παρεμβάσεις στον Δήμο Τρικκαίων

Με σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας από την αρμόδια Αντιδημαρχία φαίνεται ότι κλείνει το 2020, δίνοντας έμφαση σε μια πιο καθαρή πόλη, ενώ οι δράσεις θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά στα Τρίκαλα.

Μεταξύ αυτών και οι νέες χειράμαξες καθαριότητας που από σήμερα βγήκαν στους δρόμους της πόλης, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών. Συνολικά, έξι χειράμαξες θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ζιώγα, στο πλαίσιο των σχεδιασμών που υλοποιούμε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Διαδικασία που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και θα πραγματοποιείται συχνά για την υγεία των πολιτών.

Παρεμβάσεις από το Σεπτέμβριο του 2019

Σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις που έγιναν την χρονιά που έφυγε από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και σήμερα πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις που επέφεραν ριζικές αλλαγές στον τρόπο που γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων, αυξήθηκαν τα δρομολόγια, εφαρμόστηκε ο κανονισμός που επιβάλει την αποκομιδή μόνο από συμβατούς κάδους με τα οχήματα των Δήμων, ενώ αυξήθηκε η συχνότητα αποκομιδής σε περιοχές που διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα.

Τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε και η συχνότητα αποκομιδής σε περιοχές που διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες. Με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η όλη διαδικασία, καθώς αυξήθηκαν τα δρομολόγια, έχοντας ως αποτέλεσμα η πόλη να είναι καθαρή. Παρεμβάσεις έγιναν και στο χώρο του αμαξοστασίου.

Όπως για παράδειγμα, η δημιουργία του πλυντηρίου οχημάτων που είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΤ, μια παρέμβαση που δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό να καθαρίζει τα οχήματα στο χώρο του αμαξοστασίου.

Ενώ, αυξήθηκε και η υποστήριξη του 20000, καθώς αυξήθηκαν τα δρομολόγια από τρία σε 13. «Το 2021 θα συνεχιστούν οι τομές και οι παρεμβάσεις, ενώ αναμένουμε την προμήθεια και των νέων απορριμματοφόρων» σημείωσε ο κ. Ζιώγας.

Στην ίδια κατηγορία