Δ. Γκίκας: Οι απόδημοι έχουν τη Θεσσαλία στην καρδιά τους

Για την αγάπη που τρέφουν οι απόδημοι Θεσσαλοί για την…

Για την αγάπη που τρέφουν οι απόδημοι Θεσσαλοί για την πατρίδα τους και τη σημασία που έχει να διατηρηθεί ο πολιτισμός της Ελλάδας, ανά την υφήλιο, όπου κατοικούν Έλληνες μίλησε στην τηλεόραση 10 ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας. Ο κ. Γκίκας τόνισε ότι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοι αυτή τη στιγμή είναι πολλά, αλλά διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία και τη χώρα, στην οποία διαμένουν.

Αναφορικά με τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στα ζητήματα που έχουν θέσει κατά καιρούς οι απόδημοι, ο κ. Γκίκας σημείωσε ότι έχουν γίνει πολλά, όμως θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα. Δεν παρέλειψε ωστόσο να σταθεί και στην ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, λέγοντας ότι έχει γίνει ένα βήμα, όμως θα πρέπει να γίνουν και άλλα.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να σταθεί και στην ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, λέγοντας ότι έχει γίνει ένα βήμα, όμως θα πρέπει να γίνουν και άλλα. «Οι απόδημοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα της ψήφου. Έρχονται στην Ελλάδα, καταβάλλουν φόρους, στέλνουν τα παιδιά τους εδώ για να σπουδάσουν. Έχουμε δύο πατρίδες, αλλά η Ελλάδα είναι η πρώτη μας πατρίδα» τόνισε.

Στην ίδια κατηγορία