Covid19: Τι θα γίνει με τους γάμους το 2021 στα Τρίκαλα

Τι θα γίνει με τους γάμους το 2021 στα Τρίκαλα

Πως θα γίνουν οι γάμοι το 2021

Η κατάσταση με τον Covid19 έχει δυσκολέψει αρκετά τη ζωή μας ένα χρόνο τώρα. Η αλήθεια είναι πως όλοι ελπίζαμε να ξεμπερδέψουμε γρήγορα, όμως αυτό έμεινε μόνο στη σφαίρα της φαντασίας καθώς ένα χρόνο μετά, ακόμη παίρνουμε ειδικά μέτρα για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Τα πάντα είναι πλέον πιο απαιτητικά και πόσο μάλλον μία διαδικασία όπως ο γάμος που ήταν κάτι ήδη δύσκολο εξ αρχής.

Στην αρχή σκεφτήκαμε να το καθυστερήσουμε λίγο έτσι ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε το γάμο μας όπως τον θέλουμε εμείς. Στη συνέχεια, αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης και φτάσαμε πλέον στο σημείο να μιλάμε για μία νέα πραγματικότητα.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Αν σκεφτόσουν ένα γάμο με 400 καλεσμένους, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι πλέον εφικτό για τον επόμενο χρόνο, το λιγότερο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις το γάμο σου με όλα τα έθιμα που επιθυμείς και τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους δίπλα σου. Οι microweddings είναι η μίνι έκδοση του κλασσικού, παραδοσιακού γάμου, όμως περιορίζοντας τους καλεσμένους σε 100 άτομα.

Στα θετικά του είναι η τεράστια μείωση του κόστους διοργάνωσης του, η ελευθερία κινήσεων από πλευράς σου, οι προτεραιότητες που αποσαφηνίζονται ενώ το νόημα του γάμου παίρνει την πραγματική του μορφή αφήνοντας στην άκρη λεπτομέρειες που στην τελική ίσως να μας αποπροσανατόλιζαν από τον πραγματικό σκοπό της ένωσης μας με το άλλο μας μισό.

Κάνε το γάμο σου DIY και βάλε και τους κοντινούς σου ανθρώπους στη διοργάνωση του για να μπείτε στο κλίμα ευκολότερα. Έτσι μπορείτε να σχεδιάσετε χειρόγραφα προσκλητήρια, να επιλέξετε μαζί την ανθοδέσμη σου και ο γάμος σου θα μετατραπεί σε μία ομαδική ασχολία στην οποία θα συμβάλλετε και θα συμμετέχετε όλοι μαζί και θα έρθετε κοντά με ένα νέο τρόπο.

Διαδικαστικά

Η ασφάλεια σε αυτές τις συνθήκες προέχει και το αναγνωρίζουμε όλοι. Προνόησε για την ασφάλεια τη δική σου και των καλεσμένων σου και αγόρασε rapid tests για όλους. Κοστίζουν περίπου 10€/τεστ και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 20 λεπτά. Έτσι θα μπορείτε να χαλαρώσετε όλοι και να απολαύσετε την εκδήλωση σας με την ησυχία σας.

Μία ακόμη επιλογή είναι να απασχολήσεις για κάποιες ώρες ένα άτομο εταιρείας security που μέσω ειδικής κάμερας θερμομετρεί τους καλεσμένους. Θα μπορεί επίσης να κρατάει τη λίστα των καλεσμένων σου και να ελέγχει ποιοι και πόσοι έχουν μπει στο χώρο.

Πολιτικός γάμος

Ένας πολιτικός γάμος μπορεί να συμβεί πρακτικά οπουδήποτε. Διάλεξε ένα οινοποιείο, έναν ελαιώνα ή μία παραλία για να εξασφαλίσεις την ευάερη ατμόσφαιρα αλλά και την ιδανική έκταση για να το ζήσετε όλοι από κοντά! Το after wedding party μπορεί φυσικά να πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο!

Μία εξαιρετική πρόταση επίσης, θα ήταν να προσκαλέσετε τον αντιδήμαρχο στο σπίτι σας σε ένα γάμο σε κλειστό κύκλο για τη μεγαλύτερη, δυνατή αποφυγή των μετακινήσεων! Ένας πολιτικός γάμος στο σπίτι δεν υστερεί σε τίποτα από τους άλλους γάμους ενώ σου εξασφαλίζει και την άνεση σου και των καλεσμένων σου μέσα στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί.

Εγκυμοσύνη και γάμος

Αν είσαι έγκυος, έχεις αγοράσει το νυφικό σου και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να κάνεις τον γάμο των ονείρων σου με τους 500+ καλεσμένους, θα πρέπει να εγκαταλείψεις αυτή την ιδέα. Γλίτωσε χρήματα από μεταποιήσεις, κάνε το γάμο σου σε στενό κύκλο έως 50 άτομα για να το ευχαριστηθείτε όλοι σας και σου υποσχόμαστε ότι θα μπορέσεις να κάνεις την ονειρεμένη σου δεξίωση στη βάφτιση του μονάκριβού σου.

Η καλύτερη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε είναι πως πρέπει να αποφύγεις τη γάμο/βάφτιση αφενός λόγω της ταλαιπωρίας και αφετέρου για να κρατήσεις την ευκαιρία να βρεθείτε όλοι μαζί κάτω από τις συνθήκες που θέλεις εσύ.

Οι καλεσμένοι που δεν κατάφερες να καλέσεις

Αν υπάρχουν άτομα που ήταν στον στενό σου περίγυρο αλλά δεν χωρούσαν στη λίστα καλεσμένων, μπορείς να πάρεις την πρωτοβουλία ενός σπιτικού τραπεζιού στο μπαλκόνι ή την αυλή, όσο καλυτερεύει ο καιρός, για ένα γαμήλιο barbeque!

Σε περίπτωση που οι άνθρωποι που έμειναν εκτός λίστας ήταν γνωστοί ή μακρινοί συγγενείς που όμως υπό άλλες συνθήκες τυπικά θα προσκαλούσες, μία εκπληκτική ιδέα θα ήταν να τους στείλεις μια μπομπονιέρα μαζί με ένα συμβολικό δώρο καθώς και μία ονομαστική, προσωπική κάρτα που να εστιάζει στο πόσο θα τους θέλατε μάρτυρες στο γάμο σας αλλά υπό αυτές τις συνθήκες, προείχε η ασφάλεια όλων.

Στα βαφτίσια θα κάνεις το πάρτι που φανταζόσουν, ένα γλέντι τρικούβερτο που θα μείνει στην ιστορία!!!! Λίγη υπομονή!!

Ίσως τελικά η νέα πραγματικότητα να είναι η τέλεια ευκαιρία για να κάνεις έναν γάμο εστιασμένο στο σκοπό του. Εστίασε στα θετικά, τόλμησε το διαφορετικό και απόλαυσε το γάμο σου με τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους!

Εκλογικός νόμος: Και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διεκδικεί την πατρότητά του

Τα δρομολόγια των ΚΑΜ Τρικάλων

Συνελήφθησαν 380 άτομα τον Ιανουάριο 2021 στη Θεσσαλία

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ακολουθούν οι Τρικαλινοί εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού στη Θεσσαλία

Στέφανος Βαβύλης: Νομοσχέδια εν καιρώ πανδημίας

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία