Χριστούγεννα: Στολίστηκε ο Ι. Ν του Αγίου Γρηγορίου στο Γαρδικάκι

Χριστούγεννα: Στολίστηκε ο Ι. Ν του Αγίου Γρηγορίου στο Γαρδικάκι

Με φάτνη και χριστουγεννιάτικο δέντρο

Με χριστουγεννιάτικο δέντρο και φάτνη, που αναπαριστά την Γέννηση του Θεάνθρωπου, στολίστηκε ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου στην συνοικία Γαρδικάκι.

Τα προηγούμενα χρόνια, αυτές τις μέρες, οι ενορίτες γεμάτοι αγάπη και διάθεση για προσφορά και με προσωπική εργασία φρόντιζαν για τον στολισμό του Ναού. Φέτος όμως που οι συνθήκες είναι διαφορετικές και απέχουν από τις λειτουργίες και την κατήχηση, αδυνατούσαν να συμμετέχουν στον στολισμό.

Εκείνοι που συνέβαλαν καθοριστικά, ήταν ο κ. Ευάγγελος Κουτής, Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πύλης, ο επιχειρηματίας κ.. Άρης Μπακώσης που πρόσφερε το δέντρο και τα υλικά για την κατασκευή της φάτνης και ο κ. Χρήστος Ζήσης που ανέλαβε την συναρμολόγησή της, στους οποίους ο εφημέριος του Ναού, εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα Στην Ελλάδα το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρο το έφεραν οι Βαυαροί και στολίστηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας στα ανάκτορα του βασιλιά Όθωνα.

Πρόδρομος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα ήταν το παραδοσιακό Χριστόξυλο ή Δωδεκαμερίτης ή Σκαρκάνζαλος κυρίως στα χωριά της Βορείου Ελλάδος.

Κάθε χρόνο έβαζαν ένα μεγάλο κούτσουρο στο τζάκι ή στις σόμπες τους από αγριοκερασιά, πεύκο ή ελιά και το άφηναν να καίει κατά τη διάρκεια των 12 ημερών των γιορτών από τα Χριστούγεννα έως και τα Φώτα. Λέγεται πώς αυτό το έθιμο έφερνε τύχη και γούρι στα σπίτια και έδιωχνε τα καλικατζαράκια από το σπίτι.

Από όπου και να έρχεται όσο ψήλο ή κόντο είναι, στολισμένο ή μη, με λαμπιόνια ή χωρίς το χριστουγεννιάτικο δέντρο φέρνει χαρά, δώρα και το γιορτινό κλίμα στο σπιτικό μας.

Πηγή: wikipedia

Δείτε επίσης

Τρίκαλα: Εντυπωσιακά φωταγωγημένες κατοικίες (φωτο)

Με ένα κλικ μιλάμε ζωντανά με τον Αη Βασίλη στα Τρίκαλα!

Trikala e-Christmas: Με ένα κλικ τα διαδικτυακά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα!

Πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται στο γιορτινό τραπέζι

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα

Τι να περιμένουμε τα Χριστούγεννα στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία