Χωρίς σχολικά γεύματα τα σχολεία των Τρικάλων

Άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής

Χωρίς σχολικά γεύματα παραμένουν από χθες οι σχολικές μονάδες των Τρικάλων που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα, λόγω κωλύματος του καινούριου διαγωνισμού 14/2020 στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr ήδη, από την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου είχαν ενημερωθεί οι Διευθυντές των διδακτηρίων και να γνωστοποιήσουν στους γονείς την παύση- προσωρινά- του προγράμματος.

Η αιτιολόγηση της διακοπής, στη χορήγηση των σχολικών γευμάτων, είναι η καθυστέρηση στην έγκριση της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω του γεγονότος ότι το Υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος.

Αποτέλεσμα είναι να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής. Σημειωτέον, στα Τρίκαλα το πρόγραμμα υλοποιείται στο 9ο, 11ο, 13ο , 14ο , 16ο, 17ο, 18ο, 20ο, 22ο, 24ο, 25ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, στο Δημοτικό Σχολείο του Γλίνους, του Διαλεκτού, του Κεφαλόβρυσου, του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, της Μεγάρχης, του Παλαιόπυργου, της Ράξας και του Ριζώματος.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλων η αναστολή του προγράμματος είναι προσωρινή και μόλις ξεμπλοκάρει η διαδικασία από το ελεγκτικό συνέδριο θα συνεχιστεί. «Ωστόσο, δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνει αυτό» τόνισε με έμφαση.

Την ευθύνη του Προγράμματος σίτισης των μαθητών την έχουν το υπουργείο Παιδείας με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πανελλαδικώς 1.227 σχολικές μονάδες, ενώ 185.000 μαθητές μένουν εκτός προγράμματος..

Από την πλευρά τους εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να πιέσει, ώστε να ολοκληρωθεί το τάχιστο δυνατό η υπογραφή της νέας σύμβασης, προκειμένου κανένα παιδί να μη μένει δίχως φαγητό.

Δέκα χρόνια από την δολοφονία δύο ηρώων αστυνομικών

Μητέρα ξανά η Παναγιώτα Δριτσέλη

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Στην ίδια κατηγορία