Χωρίς προβλήματα το Εξοικονομώ

Εξοικονομώ: Τα νέα κριτήρια για την αξιολόγηση των αιτήσεων

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής των φακέλων για την…

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής των φακέλων για την ένταξη πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, χωρίς να καταγράφεται κανένα πρόβλημα.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως το τέλος του Ιανουαρίου (σ.σ. για 50 ημέρες από την έναρξη θα παραμείνει ανοιχτό) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, στην πλατφόρμα https://exoikonomo2021.gov.gr/.

«Φέτος, η διαδικασία κυλά ομαλά και δεν καταγράφεται κανένα απολύτως πρόβλημα» ανέφερε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΤΕΕ κ. Νίκος Λιάκος. «Και αυτό διότι, υπήρξε διαβούλευση όλο το προηγούμενο διάσημα μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου και του ΤΕΕ, με στόχο να λυθούν όλα τα κακώς κείμενα, των προηγούμενων ετών» τόνισε ο κ. Λιάκος.

Όπως είπε «το νέο πρόγραμμα εντάσσει ακόμα περισσότερα νοικοκυριά και αυτό είναι πολύ σημαντικό και έχει ως αποτέλεσμα πολλοί Τρικαλινοί να επιθυμούν, την ένταξη τους».

Θα πρέπει να σημειωθεί οι σημαντικότερες αλλαγές για το «Εξοικονομώ 2021», σε σχέση με το παρελθόν, αφορούν στην κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας στην αξιολόγηση των αιτήσεων, στη θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων αξιολόγησης και στη δημιουργία λίστας επιλαχόντων.

Για πρώτη φορά δημιουργείται ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ λαμβάνεται ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ.

Στην ίδια κατηγορία