Χιονίζει στα ορεινά των Τρικάλων (βίντεο)

χιόνια στα ορεινά Τρικάλων

Στα λευκά ο ορεινός όγκος των Τρικάλων

Στα λευκά ντύνονται τα ορεινά των Τρικάλων, αφού ξεκίνησε να χιονίζει, από το πρωί της Κυριακής, συνθέτοντας ένα λευκό χειμωνιάτικο τοπίο.

Πανέμορφες χειμερινές εικόνες που ταιριάζουν απόλυτα με τις γιορτινές μέρες παρατηρούνται στα ορεινά των Τρικάλων, όπου η χιονόπτωση ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής.

Στο βίντεο φαίνεται ότι η χιονόπτωση στην Κρανιά Ασπροποτάμου είναι σφοδρή, ενώ οι σκεπές των σπιτιών έχουν ήδη φορέσει τα λευκά τους.

Η εικόνα της χιονόπτωσης συνθέτει ένας άκρως πανέμορφο τοπίο, το οποίο αναμφισβήτητα έχει ιδιαίτερη σημασία φέτος, αφού όλος ο κόσμος έχει την ανάγκη να δει.. μια άσπρη μέρα.

Το βίντεο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Βαγγέλης Πολύσσης


Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά


Αξίζει να επισημανθεί ότι οι οδηγοί και οι κάτοικοι των χωριών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα και τραυματισμοί.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επιτυχία προβλήματα που ανακύπτουν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Πάντως μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδόστρωμα του οδικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς θωράκισε την Θεσσαλία με 13.000 τόνους αλάτι και 189 μηχανήματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός «υπογράψαμε σήμερα τις συμβάσεις για τους αποχιονισμούς στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει την τοποθέτηση μηχανημάτων σε προσδιορισμένα σημεία περιοχών που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο χιονιού κατά τους χειμερινούς μήνες και ταυτόχρονα έχουμε δημιουργήσει σταθμούς μεταφόρτωσης αλατιού.

Είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων επικίνδυνων καταστάσεων ούτος ώστε να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Σε όλη τη Θεσσαλία και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες και τις τεχνικές υπηρεσίες έχουμε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και είμαστε έτοιμοι για το χειμώνα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Δείτε επίσης:

Θεσσαλία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Στην ίδια κατηγορία