Αβέβαιο το “αύριο” για τους καταστηματάρχες των Τρικάλων

Μεγάλο στοίχημα ο χειμώνας

Με μεγάλη ανησυχία και φόβο υποδέχονται οι καταστηματάρχες την νέα σεζόν, καθώς οι αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια, έχουν αδειάσει τις τσέπες των καταναλωτών, συμπαρασύροντας και τα υπόλοιπα προϊόντα στο ράλι της ακρίβειας.


Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση στα καταστήματα των Τρικάλων τον περασμένο μήνα ήταν ικανοποιητική σε συγκεκριμένα είδη, με τα σχολικά να έχουν την τιμητική τους ενώ τα παιδικά ρούχα και παπούτσια να ακολουθούν.


Ωστόσο την περίοδο αυτή, βαδίζοντας προς τον χειμώνα -ο οποίος αποτελεί και ένα μεγάλο ερωτηματικό για τους καταστηματάρχες- στις επιλογές των καταναλωτών παραδοσιακά κυριαρχούν τα χειμερινά ρούχα.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταστηματάρχες βιώνουν μια κατάσταση «αβεβαιότητας» δεδομένου ότι ο πληθωρισμός έχει εκτινάξει τα έξοδα όλων, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να είναι φειδωλοί στις αγορές τους επιλέγοντας τα απολύτως απαραίτητα.


Σύμφωνα πάντως με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, Χρήστο Μπλουγούρα, τα τοπικά καταστήματα είναι καθόλα έτοιμα για την νέα σεζόν, ενώ παράλληλα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια των καταστηματαρχών να διατηρήσουν τις τιμές σε πολύ καλά επίπεδα, παραμένοντας για ακόμη μια φορά στο πλευρό των καταναλωτών.

Στην ίδια κατηγορία