Αρνητικά όλα τα rapid tests σε Διάβα και Καστράκι

Rapid test την Τετάρτη στην Πύλη

Στην Βασιλική την Τετάρτη δειγματοληπτικός έλεγχος

Θετικά και αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από την Καλαμπάκα καθώς αρνητικά είναι όλα τα rapid tests σε Διάβα και Καστράκι

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μετεώρων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προχώρησε σήμερα το πρωί σε rapid test στην Κοινότητα Διάβας και Καστρακίου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής την κ. Νάτσινα Δήμητρα πραγματοποίησε 54 test στην Κοινότητα Διάβας και 53 test στην Κοινότητα Καστρακίου.

Όπως προαναφέρθηκε, όλα τα αποτελέσματα από τα rapid tests σε Διάβα και Καστράκι είναι αρνητικά.

Την Τετάρτη 30/12 και ώρα 9:00 θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος στην Κοινότητα Βασιλικής.

Ο Δήμος θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα ελέγχους πραγματοποιώντας rapid test σε συνεργασία πάντα με τον ΕΟΔΥ.

“Για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί φορώντας μάσκα παντού κρατώντας αποστάσεις” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μετεώρων.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες η γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση στο νομό Τρικάλων ήταν αισιόδοξη. Βέβαια, αυτές τις ημέρες λόγω των εορτών δεν γινόταν ο απαραίτητος αριθμός τεστ και το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πιο καθαρή εικόνα με τν πορεία της πανδημίας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στα Τρίκαλα μόνο δύο νέα κρούσματα covid-19, ενώ συνολικά στη χώρα ανήλθαν σε 342.

Την ίδια ώρα 469 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 150 (32.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 857 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, είχαμε 53 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4606 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1868 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στην ίδια κατηγορία