Αρνητικά όλα τα rapid test στον Δήμο Πύλης

rapid test Πύλη

Οι κάτοικοι του Δήμου έδειξαν πειθαρχία στα μέτρα

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των rapid test που ελήφθησαν στους κατοίκους του Δήμου Πύλης το πρωί της Πέμπτης, καθώς όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με την  Κινητή Μονάδα  Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια, πραγματοποίησαν τα σχετικά τεστ ανίχνευσης του ιού του κορωνοϊού στους κατοίκους του Δήμου Πύλης, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός μετάδοσης του ιού στον Δήμο.

Συγκεκριμένα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έλαβαν χώρα στο Δημαρχείο, στο Αστυνομικό Τμήμα, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, αλλά και σε πολίτες υπό την επίβλεψη της συντονίστριας Δήμητρας Νάτσινα.

Το θετικό είναι πως όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό γεγονός που αποδεικνύει ότι οι κάτοικοι του Δήμου Πύλης έχουν μυηθεί πλήρως στα μέτρα και τον νέο τρόπο ζωής, και έχουν αντιληφθεί πλήρως την σοβαρότητα της κατάστασης γι’αυτό , λαμβάνοντας και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται  στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η διαδικασία ήταν άμεση και ασφαλής ενώ ο κάθε πολίτης που ήθελε να εξεταστεί έπρεπε να έχει μαζί του μόνο την αστυνομική του ταυτότητα αλλά και τον αριθμό του ΑΜΚΑ του.

 Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο εβδομάδες έγιναν ξανά δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης του κορωνοϊού και συγκεκριμένα rapid τεστ στο Δήμο Πύλης το πρωί της Παρασκευής.

Η διαδικασία υλοποιήθηκε μέσω της δράσης «Drive through testings» από τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους.

Τα αποτελέσματα των τεστ πάντως δίνουν αισιόδοξα μηνύματα στην Πύλη καθώς βρέθηκαν μόνο 3 θετικά κρούσματα από 156 τέστ που έγιναν.

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός κάτι που προκαλεί ικανοποίηση καθώς οι κάτοικοι του Δήμου δείχνουν πως έχουν μυηθεί πλήρως στους κανόνες και τα μέτρα που προβλέπονται για την μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται πως τα «Drive through testings» είναι πολύ απλή διαδικασία και δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να υποβληθούν στο σχετικό τεστ μέσα από το αυτοκίνητό τους άμεσα και με ασφάλεια. Οι πολίτες που προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα, οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με την μετακίνησή τους.

Δείτε επίσης:

Τρίκαλα: Μόλις ένα θετικό κρούσμα στον οικισμό του Κηπακίου

Στην ίδια κατηγορία