Αποζημιώσεις σε Τρικαλινούς παραγωγούς για τις ζημίες του 2017

Αποζημιώσεις σε Τρικαλινούς παραγωγούς για τις ζημίες του 2017

Θα καταβληθούν αύριο

Λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα για Τρικαλινούς παραγωγούς αι συγκεκριμένα για τις αποζημιώσεις για τις ζημίες που προκάλεσε στις αρχές του 2017 ο παγετός στις καλλιέργειες τους, δίνει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, μετά από συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς 74 Τρικαλινών αγροτών για την αποζημίωση των ζημιών σε καλλιέργειες ελιάς και ροδιάς.

Το ποσό της πληρωμής ανέρχεται σε 198.000 ευρώ και θα πιστωθεί στους δικαιούχους στους οποίους κλιμάκια του ΕΛΓΑ έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους για τις αποκαταστάσεις.

Με αφορμή τις αποζημιώσεις σε Τρικαλινούς παραγωγούς για τις ζημίες του 2017 ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι «Η στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τα στελέχη του Οργανισμού συνετέλεσε ώστε να ξεκινήσει η πληρωμή των Τρικαλινών αγροτών για τις ζημιές από τον παγετό του 2017 παρόλο τον υπερβολικό φόρτο εργασίας που επωμίστηκαν για την καταγραφή των ζημιών από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση να επιλύσει κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας και να στηρίξει με πράξεις ουσίας το εισόδημα τους».

Δείτε επίσης:

4,2 εκ. ευρώ στους λογαριασμούς των Τρικαλινών αγροτών

Σκρέκας: Στηρίζουμε τους Έλληνες αγρότες

Στην ίδια κατηγορία