Αποχή από την αξιολόγηση τα σχολεία των Τρικάλων

Μεγάλη συμμετοχή

Στο κενό φαίνεται να πέφτουν τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, αφού η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών μετέχει στην αποχή- απεργία από την όλη διαδικασία.

Και σε τοπικό επίπεδο η αποχή από την αξιολόγηση αγγίζει σχεδόν το 100%, καθώς από τα 40 σχολεία, τα 38 δεν παίρνουν μέρος στην όλη διαδικασία. «Η εκπαιδευτική κοινότητα αυτές τις μέρες δίνει τη μεγάλη μάχη για να μην περάσει αξιολόγηση στα σχολεία υπερασπιζόμενη, πάνω από όλα, τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών που καμιά σχέση δεν έχουν με τις επιδιώξεις του υπουργείου και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τα πρώτα μηνύματα που φτάνουν από τους συλλόγους τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και τοπικά είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι εκπαιδευτικοί, πατώντας πάνω στους νικηφόρους αγώνες του πρόσφατου παρελθόντος (κάμερες, αποχή από τις ψευδοεκλογές Κεραμέως) συσπειρωμένοι στα σωματεία τους λένε ΟΧΙ στην αξιολόγηση. Απορρίπτουν το σχολείο της ημιμάθειας και της ψευτοκατάρτισης. Διεκδικούν το σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, εξοπλίζοντάς τα με τη στέρεη γνώση που έχουν ανάγκη στο μεγάλο ταξίδι της ζωής» τονίζει η ΕΛΜΕ Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει απεργία – αποχή από την όλη διαδικασία, σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια εφαρμογής της συγκεκριμένης Υ.Α. αποσκοπεί στη μεταβίβαση της ευθύνης για όλα τα προβλήματα στους ίδιους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και στην κατηγοριοποίηση και τον ταξικό διαχωρισμό της εκπαίδευσης, επιλογή η οποία θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι στα «αξιολογημένα» σχολεία των χωρών, όπου εφαρμόστηκε η αξιολόγηση, ο λειτουργικός αναλφαβητισμός, η σχολική διαρροή, οι ταξικοί φραγμοί και η πολυκατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων αυξήθηκαν δραματικά.

Είναι σαφές ότι η επιλογή αυτή αποσκοπεί στην διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη μετασχηματισμού του εκπαιδευτικού τοπίου με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τον αποχαρακτηρισμό της παιδείας από δημόσιο αγαθό.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που θα ακολουθήσει το Σεπτέμβρη, αφού το Υπουργείο Παιδείας έχει δημόσια δηλώσει ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει στη Βουλή σχετικό νόμο».

Χωρίς σχολικά γεύματα τα σχολεία των Τρικάλων

Δέκα χρόνια από την δολοφονία δύο ηρώων αστυνομικών

Μητέρα ξανά η Παναγιώτα Δριτσέλη

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Στην ίδια κατηγορία