Τρίκαλα: Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων

Τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων έχει προκαλέσει η απόφαση…

Τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις και συμπτίξεις τμημάτων στα σχολεία.

Σήμερα το μεσημέρι, η ΕΛΜΕ Τρικάλων προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ενάντια στην απόφαση αυτή, διότι και σε τοπικό επίπεδο θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων.

Ήδη, η απόφαση αφορά το 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, το 3ο Γενικό Τρικάλων και το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν και γονείς που αντιδρούν στην απόφαση, λέγοντας ότι εν μέσω πανδημίας το Υπουργείο προχωρά σε μια απαράδεκτη απόφαση, προκαλώντας εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προβλήματα.

Ωστόσο δεν έλειψαν και οι εντάσεις όταν αντιπροσωπεία των παρευρισκομένων θέλησε να συναντηθεί με την διευθύντρια της Β/μιας Εκπαίδευσης κα. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπουλου, όταν εκείνη ζήτησε να εισέλθουν στο γραφείο της τρία άτομα από την ΕΛΜΕΤ, επικαλούμενη τα υγειονομικά πρωτόκολλα .

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση των συγκεντρωμένων, ενώ ζήτησαν από την κα. Ξυνοπουλου να κατέβει στην είσοδο της Διεύθυνσης για να της καταθέσουν τα αιτήματα τους, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά της Διευθύντριας.

Ελμετ και γονείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην ίδια κατηγορία