Αντιδράσεις από τις αυξήσεις στο ρεύμα στα Τρίκαλα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών για τις αυξήσεις στο…

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τονίζοντας ότι «μετά τη συρρίκνωση που έχει υποστεί ο τζίρος, λόγω της πανδημίας , έρχονται αντιμέτωποι με αυξήσεις που πολλαπλασιάζουν το λειτουργικό κόστος».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγέλης Αγγελάκης πρόκειται για μια σημαντική επιβάρυνση, τόσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και για τα νοικοκυριά, γεγονός που θα μειώσει και άλλο την κατανάλωση.

«Από τις αρχές Αυγούστου οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας μετακυλύουν ο ένας μετά τον άλλο το κόστος αυτό στα τιμολόγια των πελατών τους με αποτέλεσμα ήδη οι επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά να λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς, με την κορύφωση να αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου» τόνισε ο κ. Αγγελάκη.

Ο πρόεδρος των Τρικαλινών ΕΒΕ ανέφερε ότι «η αγορά δεν αντέχει καμία νέα ανατίμηση στο ενεργειακό κόστος και μάλιστα την ώρα που απλήρωτους, λογαριασμούς ενέργειας εμφανίζει ένα σημαντικό ποσοστό συναδέλφων».

Ενδεικτικό είναι ότι 26,3% των επιχειρήσεων έχει απλήρωτους λογαριασμούς, σύμφωνα με το πρόσφατο εξαμηνιαίο δελτίο οικονομικού κλίματος του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ.

Και πρόσθεσε ότι : «από τις αρχές Αυγούστου οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας μετακυλύουν ο ένας μετά τον άλλο το κόστος αυτό στα τιμολόγια των πελατών τους με αποτέλεσμα ήδη οι επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά να λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς, με την κορύφωση να αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου».

ΓΣΕΒΕΕ: Οι αυξήσεις στην ενέργεια έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι «για μια ακόμη φορά , σε μια περίοδο που η πανδημία έχει συρρικνώσει δραματικά τους τζίρους ειδικά των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών και έχει συσσωρεύσει μεγάλες υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με νέες αυξήσεις στην ενέργεια που πολλαπλασιάζουν το λειτουργικό κόστος για εκατοντάδες επαγγελματίες. Οι αυξήσεις αυτές που έρχονται να προστεθούν στο κύμα ανατιμήσεων μιας σειράς αγαθών και πρώτων υλών, που έκαναν την εμφάνιση τους από τον περασμένο Μάιο κάνουν αδύνατη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες παλεύουν να σταθούν ζωντανές. Την ώρα που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται “ στην εντατική “ οι αυξήσεις στην ενέργεια έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή».

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι «το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια επηρεάζει δραματικά τα κοστολόγια των επιχειρήσεων ενώ η μετακύλιση του κόστους αυτού στους τελικούς καταναλωτές , μέσω των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών, είναι θέμα χρόνου. Την ενεργειακή μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα δεν πρέπει να την πληρώσουν μόνο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Καλούμε την κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων υπουργείων και Αρχών να πάρει μέτρα και να βάλει φρένο στις υπέρογκες αυξήσεις . Να μην παραμένει θεατής και σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου στο ράλι των ανατιμήσεων που θα οδηγήσουν στο θάνατο τον ήδη μεγάλο ασθενή της πανδημίας , που δεν είναι άλλος από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Κοινοποιήστε:

Στην ίδια κατηγορία