Άνοιγμα σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα

Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων επανέλαβαν…

Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων επανέλαβαν για ακόμα μια φορά τα μέλη της Διοίκησης της ΕΛΜΕ Τρικάλων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις πολλών ειδικών επιστημόνων που ζητούσαν να μην ανοίξουν τα σχολεία και απαξιώνοντας πλήρως όλες τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, το ΥΠΑΙΘ αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο» ανέφεραν, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΤ κ. Νίκος Πασχάλης, η αντιπρόεδρος κα. Ουρανία Παπαζεύκου και το μέλος της Διοίκησης κα. Άννα Κουτελίδα.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν την αραίωση των πολυπληθών τμημάτων, η πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα, να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων.

Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό και την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

Μάλιστα, αυτή την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου η τοπική ΕΛΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.30 το μεσημέρι, κάτω από τα γραφεία της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κυριότερο αίτημα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στην ίδια κατηγορία