Ανοιχτός ο Ι.Ν Αγίου Στεφάνου στα Τρίκαλα για ατομική προσευχή

Αγιος Στεφανος Τρίκαλα

Κεκλεισμένων των θυρών τελέστηκε το πρωί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Ανοιχτός θα παραμείνει κατά τις απογευματινές ώρες 16:00 – 20:00 μ.μ., ο Ιερός Ναός Αγίου Στεφάνου Τρικάλων, προκειμένου να προσέλθουν οι Τρικαλινοί που το επιθυμούν για ατομική προσευχή.

Τη μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, γιόρτασε η Εκκλησία του Ιερού Ναού Αγίου ΣτεφάνουΤρικάλων.

Συγκεκριμένα, το πρωί από τις 07:00 – 09:30 π.μ. τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, λόγω των συνθηκών και των περιορισμών που έχουνε επιβληθεί στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού και στην προσπάθεια της χώρας μας να σταθεί όρθια και να αντιμετωπίσει την μεγάλη αυτή απειλή.

Αν και οι πιστοί δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσαν την Θεία Λειτουργία ωστόσο θα έχουν την ευκαιρία να προσέλθουν στον Ιερό Ναό για ατομική προσευχή τις απογευματινές ώρες 16:00 – 20:00 μ.μ., καθώς ο Ναός θα παραμείνει ανοιχτός. Σημειώνεται πάντως ότι οι πιστοί θα πρέπει να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα προστασίας και προφύλαξης. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο παραμονή της Εορτής τελέστηκε  ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών.

Κατά την διάρκεια της πανηγύρεως τέθηκε για προσκύνηση απότμημα του Ιερού λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρος & Αρχιδιακόνου Στεφάνου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Υπενθυμίζεται ότι τέλεση λειτουργιών με παρουσία πιστών θα γίνει στις 1/1/2021  και 6/1/2021, όπου επιτρέπεται ένα πιστός ανά 15τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς. Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους  χώρους.

Μεγάλο στοίχημα για τους ιερείς των ενοριών παραμένει η διαλογή που θα πρέπει να κάνουν μεταξύ των πιστών, αφού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας θα επιτραπεί να εκκλησιαστούν έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού. 

 Στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.  

Ήδη, αρκετές ενορίες έχουν ενημερώσει τους πιστούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα αυτή, ενώ άλλες ενορίες, ειδικά οι μεγαλύτερες, έχουν δηλώσει πως οι πόρτες τους θα κλείσουν μόλις συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός.


Παρακολουθήστε απόσπασμα από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία


Δείτε επίσης:

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Τρίκκης για τα Χριστούγεννα

Στην ίδια κατηγορία