Ανάστατο χωριό των Τρικάλων από πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού

Ανάστατο χωριό των Τρικάλων από πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού

Έντονη η παρουσία της Αστυνομίας – Αναμένονται μαζικά rapid test

Λίγο η χαλαρότητα των ημερών, λίγο η απροσεξία και ο συνωστισμός έφεραν αύξηση του ιικού φορτίου σε χωριό των Τρικάλων, όπου είναι ανάστατο από πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού

Ο λόγος για τα Μεγάλα Καλύβια που τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που έχει προκαλέσει την ανησυχία τόσο στους κατοίκους και στις αρμόδιες αρχές σημαίνοντας συναγερμό.

Μέχρι στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 υπάρχουν σε τουλάχιστον 5 με 6 οικογένειες Μεγαλοκαλυβιωτών, με κάποια περιστατικά να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Μάλιστα, κατάστημα του χωριού χρειάστηκε να κλείσει κάποιες μέρες λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος, προκειμένου να γίνουν όλα όσα ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις ημέρες των γιορτών, η απειλή του covid- 19 δεν φόβισε αρκετούς νέους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε σπίτι, όπου και εκεί έκανε πάρτι ο κορονοϊός.

Στο μεταξύ, έντονη ήταν σήμερα και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό, με εντατικές περιπολίες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλατείες και γενικότερα σε δημόσιος χώρους.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως ως γνωστόν στο χωριό λειτουργεί γηροκομείο και μέχρι δεν έχει καταγραφεί κανένα θετικό κρούσματα covid-19, κάτι που δείχνουν οι συχνοί έλεγχοι που διενεργούνται εκεί. Γεγονός που αποδεικνύει πως η τακτική και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που ακολουθούνται, τόσο για τους ηλικιωμένους, όσο και για τους εργαζόμενους είναι αυστηρά.

Τις επόμενες ημέρες, και συγκεκριμένα την Κυριακή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και η ομάδα της ΚΟΜΥ Τρικάλων θα βρεθεί στο χωριό, που όπως προαναφέρθηκε είναι ανάστατο από τα πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού για να γίνουν μαζικά rapid test και να διαπιστωθεί η εξάπλωση του ιού. Η διαδικασία θα γίνει στο χώρο του Δημαρχείου

Τέλος να αναφερθεί, πως όπως σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι και στα Τρίκαλα η απερισκεψία και η χαλαρότητα ορισμένων δεν έχει τέλος. Γεγονός που αποδεικνύεται από τα πρόστιμα της Αστυνομίας που επιβάλλονται. Σε τοπικό επίπεδο καθημερινά τα πρόστιμα για παράβαση των περιοριστικών μέτρων είναι δεκάδες.

Δείτε επίσης:

Μόλις 5 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία