Ανακαινίζεται εκ βάθρων το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Ανακαινίζεται εκ βάθρων το κτήριο της Π.Ε. Τρικάλων

Η δημοτική Αρχή σχεδιάζει εδώ και καιρό να αναβαθμίσει το κτίριο

Η πρόθεση της δημοτικής Αρχής Τρικκαίων να αξιοποιήσει το κτήριο που φιλοξενεί τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων είναι γνωστή, αφού στόχος είναι η μετατροπή του σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο.

Ως γνωστόν, το κτήριο της Νομαρχίας είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Τρικκαίων και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να το εντάξει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του.

Η δημοτική Αρχή σχεδιάζει εδώ και καιρό να αναβαθμίσει το κτίριο, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς, ενώ το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε και η διαδικασία μεταστέγασης των καταστημάτων από τον εσωτερικό, στον εξωτερικό χώρο.

Ζήτημα που βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, προχθές ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε ότι στόχος είναι να κατατεθεί αίτηση για χρηματοδότηση της μελέτης, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Το κτίριο που φιλοξενεί την Αντιπεριφέρεια της ΠΕ Τρικάλων (γνωστή και ως Νομαρχία για τους Τρικαλινούς) αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τον Δήμο. Όλοι συμφωνούν πως το σημερινό κτίριο (που ανήκει στο Δήμο) δεν αρέσει και δεν εξυπηρετεί.

Εδώ και πολύ καιρό έχουμε ανοίξει τη συζήτηση για την επόμενη μέρα του, εξετάζοντας διάφορες λύσεις. (Για να σας προλάβω, το γκρέμισμα, που είμαι βέβαιος πως σκεφτήκατε, δεν είναι μέσα σε αυτές!)

Και τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε. Σήμερα, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη, συζητήσαμε τις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες των υπηρεσιών του. Στόχος μας είναι άμεσα, φέτος, να καταθέσουμε την αίτηση για χρηματοδότηση της μελέτης, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης» ανέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου (σ.σ. στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook).

Μόλις, ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου στο «Αντώνης Τρίτσης», στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αναζήτηση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων, για τις στατικές ενισχύσεις και παρεμβάσεις, με τη μετατροπή του σε ένα βιοκλιματικό κτήριο.

«Στόχος να ανοίξει το αίθριο στην «καρδιά του» και να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα αρμόζει στη πόλη» σημειώθηκε στη συνάντηση, ενώ υπογραμμίστηκε ότι σε συνδυασμό με τη λαϊκή αγορά που ολοκληρώνεται, το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου του οποίου το πρώτο έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και τις επεμβάσεις στην απέναντι πλατεία, θα διαμορφώσουν μία τελείως νέα εικόνα για τα Τρίκαλα.

Δείτε επίσης

Βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο των ορεινών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην ίδια κατηγορία