Αμετάβλητος ο αριθμός των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα στα Τρίκαλα

Αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε….

Αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Τρικάλων, που οφείλονται στην μετάλλαξη Δέλτα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, 5 είναι τα κρούσματα της Δέλτα, ενώ 1 κρούσμα οφείλεται στο στέλεχος Β.1.1.318, παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες 10 περίπου ημέρες στην περιοχή των Τρικάλων. 

Στην Ελλάδα, η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει καθώς από τον έλεγχο των 1.011 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 950 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC) και 24 δείγματα με στελέχη υπό παρακολούθηση (Variants Under Monitoring). 

Εκ των 950 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 868 αφορούν στο στέλεχος Delta, 72 αφορούν στο Alpha και 10 αφορούν στο Βeta. Εκ των 24 δειγμάτων με στελέχη υπό παρακολούθηση, τα 22 αφορούν στο στέλεχος B.1.1.318 (Variant E484K) και 2 αφορούν στο C.36. Επιπλέον ανιχνεύθηκε, 1 στέλεχος B.1.629 (Πίνακας 3). 

trikalaenimerosi.gr 

Στην ίδια κατηγορία