Αλλάζει χώρο το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Τρικάλων

Πραγματικότητα αναμένεται να γίνει ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών και…

Πραγματικότητα αναμένεται να γίνει ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονέων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Τρικάλων. Αυτό για την μετεγκατάσταση του διδακτηρίου σε έναν άλλο χώρο από αυτόν που βρίσκεται σήμερα, στο ισόγειο του 2ου Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, στον οικισμό του Πύργου.

Αίτημα χρόνων (σ.σ. σχετικό ρεπορτάζ στο φύλλο του «Π.Λ.» 8/2/2020), καθώς ο χώρος δεν πληροί τις προδιαγραφές για την ειδική εκπαίδευση και τις αυξημένες ανάγκες των παιδιών που φοιτούν στο διδακτήριο.

Στο σχολείο λειτουργούν 12 τμήματα με εγγεγραμμένους 40 μαθητές/τριες και εξυπηρετεί το μαθητικό δυναμικό του Δήμου Τρικάλων. Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων που έχει προγραμματιστεί για αυτή την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. δια ζώσης, θα έρθει προς έγκριση η επιλογή ακινήτου προς μίσθωση, για την μετεγκατάσταση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ καθώς και γνωμοδότηση και έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της μοναδικής οικονομικής προσφοράς που κατατέθηκε για τη μίσθωση του.

Το σώμα θα κληθεί να δώσει το «πράσινο» φως στην πρόταση της επιτροπής καταλληλότητας για την μετεγκατάσταση του σχολείου, σε χώρο που βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρικάλων – Καλαμπάκας του Δήμου Τρικκαίων, στη συνοικία Σωτήρα που ανήκει σε ιδιώτη.

Το ποσό της μίσθωσης ανέρχεται στα 45.000,00 ευρώ το χρόνο που θα καλυφθεί από την επιχορήγηση μέσω των ΚΑΠ του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν την καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων.

Στην ίδια κατηγορία