Άγριος οικογενειακός καβγάς σε χωριό των Τρικάλων!

Άγριος οικογενειακός καβγάς σε χωριό των Τρικάλων!

H κατάσταση δεν άργησε να πάρει άσχημη τροπή

Στο Αστυνομικό Τμήμα κατέληξαν τρεις συγγενείς, αφού πρώτα σημειώθηκε ένας άγριος οικογενειακός καβγάς σε χωριό των Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TV10.gr το περιστατικό καταγράφηκε σε χωριό του Κόζιακα. Όλα φέρεται να ξεκίνησαν όταν θείος και ανιψιός άρχισαν να λογοφέρουν, πιθανότατα για οικογενειακούς λόγους.

Τα αίματα άναψαν και η κατάσταση δεν άργησε να πάρει άσχημη τροπή. Στον καβγά μπήκε και τρίτος συγγενής, ενώ λίγο αργότερα πιάστηκαν στα χέρια.

Τελικά ο οικογενειακός καβγάς από το χωριό των Τρικάλων μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων, όπου υπέβαλαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Έρευνα στο σπίτι Τρικαλινού έφερε τη σύλληψή του
Στο Τμήμα συγγενείς μετά από καβγά

Σχεδόν καθημερινά τα περιστατικά

Η πρωτοφανής κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και βιώνουν οι πολίτες τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, ανέδειξε κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, «έκρηξη» του φαινόμενου της ενδοοικογενειακής βίας και των οικογενειακών επεισοδίων, αποτυπώνοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες διαστάσεις του κοινωνικού προβλήματος.

Και σε τοπικό επίπεδο, τα περιστατικά είναι συχνά. Άλλοτε φτάνουν στην Αστυνομία και τις αρμόδιες Αρχές, άλλοτε μένουν πίσω από την κλειστή πόρτα κάθε σπιτιού.

Αποκαλυπτικά και παράλληλα ανησυχητικά, είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τη βία που εκδηλώνεται, εντός της οικογενειακής εστίας, στον νομό.

Πάντως, η αύξηση των καταγεγραμμένων περιστατικών τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους αρμόδιους, οφείλεται και στο γεγονός, ότι ο κόσμος είναι πλέον πιο ενημερωμένος και εύκολα θα απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές. Εκείνο όμως που συγκλονίζει, είναι η παραδοχή, πως θα υπάρχουν πάντα κάποιες περιπτώσεις, για τις οποίες δεν θα γίνει ποτέ, καμία καταγγελία.

Φόβος, ενοχές ακόμα και αίσθημα αγάπης είναι μερικοί από τους λόγους που «κρατούν» αρκετά θύματα, κυρίως γυναίκες, από το να καταγγείλουν τη βία που μπορεί να δέχονται στα χέρια του συντρόφου τους ή κάποιου άλλου συγγενή.

Το καλό είναι ότι έχουν αρχίσει και κινητοποιούνται και τα τρίτα πρόσωπα όπως γείτονες, φίλοι, συγγενείς ακόμα και τα παιδιά των κακοποιημένων γυναικών προκειμένου να βάλουν ένα τέλος στον εφιάλτη της κακοποίησης.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα φαινόμενη που απαιτεί σοβαρότητα και ευαισθητοποίηση.

Δείτε επίσης:

Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τις ημέρες της καραντίνας

Επτά χρόνια στο πλευρό των Τρικαλινών γυναικών θυμάτων βίας

Οικογενειακή τραγωδία: Παθολογική η ζήλια για τη γυναίκα του

Στην ίδια κατηγορία