Αύξηση στην οικοδομική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Αριθμός ρεκόρ στην έκδοση οικοδομικών αδειών καταγράφεται τα τελευταία δύο…

Αριθμός ρεκόρ στην έκδοση οικοδομικών αδειών καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια στα Τρίκαλα, δίνοντας ανάσα σε έναν κλάδο που 10 χρόνια οικονομικής κρίσης βρίσκονταν σε ύφεση.

Οι άδειες αφορούν στην ανέγερση πολυώροφων οικοδομών, κάτι που οφείλεται στο  γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη διαμερισμάτων, δεδομένου ότι οι πολυκατοικίες είναι παλαιών ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 εκδόθηκαν 40 οικοδομικές άδειες για πολυώροφες οικοδομές και το 2022 εκδόθηκαν 13 άδειες.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων  του ΤΕΕ Αποστόλης Μπαταβάνης, μετά από 10 χρόνια ύφεσης στον κλάδο της οικοδομής, τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφεται μια οικοδομική άνθηση στην ανέγερση πολυώροφων οικοδομών.

«Καταγράφεται μια άνθηση, δεδομένου ότι το κτηριακό απόθεμα της πόλης αποτελείται από οικοδομές πολλών χρόνων» σημείωσε.

Ο κ. Μπαταβάνης έκανε λόγο για σημαντική αύξηση, λέγοντας ότι έπειτα από 10 χρόνια ύφεσης ο κλάδος ορθοποδεί και δίνει τη δυνατότητα σε πολλά επαγγέλματα να δραστηριοποιηθούν.

Αύξηση στην οικοδομική δραστηριότητα

Μικρή αύξηση καταγράφηκε στην οικοδομική δραστηριότητα, δημόσια και ιδιωτική, τον Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με ορισμένες περιοχές να παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον φετινό Ιούνιο, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα στο σύνολο της χώρας ανήλθε σε 2.178 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 455.473 τ.μ. επιφανείας και 1.871.655 κυβικών μέτρων όγκου, καταγράφοντας αύξηση κατά 3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 21,2% στην επιφάνεια και μείωση κατά 18,8% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα καταγράφει άνοδο κατά 1,3% στον αριθμό των αδειών, αλλά μείωση κατά 11,2% στην επιφάνεια και κατά 2,5% στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Στη Θεσσαλία τον Ιούνιο του 2021 εκδόθηκαν 128 οικοδομικές άδειες και τον φετινό Ιούνιο 131 οικοδομικές άδειες, αύξηση 2,3%, ωστόσο, παρατηρήθηκε μείωση στην οικοδομική επιφάνεια 11,3% και μείωση στον οικοδομικό όγκο 23,7%.

Τέλος, όσον αφορά στη συνολική οικοδομική δραστηριότητα, για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου, το 2021 εκδόθηκε στη Θεσσαλία 691 οικοδομικές άδειες και φέτος 753, αύξηση 9%, ενώ αύξηση παρατηρήθηκε και στην επιφάνεια 13,9% και στον όγκο κατά 17%.

Στην ίδια κατηγορία