Αυξημένη η κίνηση στα τρικαλινά βιβλιοπωλεία

Με τη λίστα στο χέρι προσέρχονται στα τρικαλινά βιβλιοπωλεία αυτές…

Με τη λίστα στο χέρι προσέρχονται στα τρικαλινά βιβλιοπωλεία αυτές τις ημέρες γονείς και μαθητές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα, μετά και το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κίνηση είναι ιδιαιτέρως αυξημένη και τα τρικαλινά βιβλιοπωλεία διαθέτουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων και τιμές για όλες τις τσέπες.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Τρικάλων κ. Κωστής Τσιοπελάκος «είμαστε έτοιμοι και με μεγάλη ποικιλία για να εξυπηρετήσουμε όλες τις ανάγκες των μαθητών».

Το ίδιο τόνισε και η ιδιοκτήτρια του βιβλιοχαρτοπωλείου «Τα Μαγικά Γράμματα»  κα. Βούλα Παπαντώνη – Σελέκου, λέγοντας ότι «έρχονται με τη λίστα και αγοράζουν χαρτικά και βοηθήματα».

Ωστόσο,  η ακρίβεια έχει χτυπήσει την πόρτα στα σχολικά είδη και πιο συγκεκριμένα, έχουν αυξηθεί κατά 20%, ιδίως τα είδη που σχετίζονται με το χαρτί.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιοπελάκο καταγράφεται μια αύξηση, ιδίως σε οτιδήποτε αφορά στο χαρτί, αλλά σε άλλα προϊόντα οι τιμές παραμένουν ίδιες.

Κάτι που επεσήμανε και η κα. Παπαντώνη, τονίζοντας ότι οι τιμές στα βοηθήματα είναι ίδιες, ωστόσο στα χαρτικά υπάρχουν ανατιμήσεις, έχοντας ως αποτέλεσμα να συμπαρασύρουν και τα υπόλοιπα είδη στο ίδιο προϊόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακρίβεια, αλλά και ο χειμώνας που έρχεται έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις αγορές πολλών γονέων, καθώς αρκούνται στα απολύτως απαραίτητα.

«Είναι πιο επιλεκτικοί στις αγορές τους, σε σχέση με άλλες χρονιές» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιοπελάκος.

Από την πλευρά της, η κα. Παπαντώνη πρόσθεσε ότι αρκετοί γονείς ρωτούν τις τιμές, ενώ παλαιότερα δε το έπρατταν και επιλέγουν την πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση.

Οι επιχειρηματίες, τονίζουν πως παρά την ακρίβεια, υπάρχουν και διάφορες προσφορές στα σχολικά είδη για τους γονείς, σε μία προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, να κάνουν έρευνα αγοράς και να συγκρίνουν τιμές και ποιότητα των σχολικών ειδών συμβουλεύουν τους γονείς, οι καταναλωτικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών -Νέο ΙΝΚΑ οι  καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξήσεις και στις τιμές των σχολικών ειδών, που φτάνουν το 20% σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα ανατιμήσεις της τάξεως των 5 έως 10 λεπτών. ανακοινώθηκαν και στα είδη των σχολικών κυλικείων.

Στην ίδια κατηγορία