Αυξάνονται συνεχώς τα αδέσποτα στα Τρίκαλα

Λύση στο πρόβλημα που καταγράφεται με τα αδέσποτα, προσπαθεί να…

Λύση στο πρόβλημα που καταγράφεται με τα αδέσποτα, προσπαθεί να βρει ο Δήμος Τρικκαιων, αφού ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς και τα αιτήματα για περισυλλογή προς το 20000 είναι σχεδόν καθημερινά.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Οικονόμου αναζητείται λύσης στο πρόβλημα που υπάρχει, ενώ αναμένουμε το νέο νομοσχέδιο γα τα δεσποζόμενα ζώα, καθώς θέτει άλλες βάσεις στο όλο ζήτημα. «Καθημερινά έρχονται αιτήματα στο Δήμο για περισυλλογή. Εξετάζουμε τα αιτήματα και πράττουμε, αναλόγως» σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με ιδιώτη, ο οποίος έχει την ευθύνη της περισυλλογής των αδέσποτων ζώων με ειδικό εξοπλισμό που διαθέτει. Τα αδέσποτα που περισυλλέγονται πηγαίνουν στο καταφύγιο που διαθέτει ο Δήμος και στη συνέχεια, εμβολιάζονται και στειρώνονται και αν κριθεί ότι είναι υγιή , τότε επιστρέφουν στο φυσικό περιβάλλον.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες για το καταφύγιο που κατασκευάζει ο Δήμος, στην περιοχή της Ράξας, μέσω του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Το καταφύγιο κατασκευάζεται σε μια έκταση 5 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει χώρους γραφείων για το προσωπικό, εξεταστήριο ζώων, ακτινολογικό με δυνατότητα απομόνωσης των ασθενών ζώων, αποθήκη τροφίμων, κουζίνα, χώρους W.C., λεβητοστάσιο και δύο ανεξάρτητα κτήρια για τα αδέσποτα ζώα. Τα κτήρια θα διαμορφωθούν με κατάλληλους ατομικούς χώρους για τα αδέσποτα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Το επόμενο διάστημα, το καταφύγιο θα είναι έτοιμο.

Στην ίδια κατηγορία