Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάζονται στην ΠΕ Τρικάλων

Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάζονται στην ΠΕ Τρικάλων

Στους 678 ανέρχονται συνολικά

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός, των ατόμων άνω των 85 ετών, στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, έτσι αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάζονται στην ΠΕ Τρικάλων.

Ακόμη 43 άτομα εμβολιάστηκαν σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ενάντια στον κορωνοϊό, κι έτσι οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει ανέρχονται συνολικά στους 678.

Υπενθυμίζεται ότι o εμβολιασμός κατά της covid-19 είναι δωρεάν για όλους.

Ο εμβολιασμός θα γίνει με δυο δόσεις, όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και η παρασκευάστρια εταιρία του εμβολίου.

Η πανδημία που ταλαιπωρεί ακόμα τον πλανήτη, έδειξε ότι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών. Η μεγάλη ηλικία συνδέεται με τη γήρανση του ανοσολογικού συστήματος, με τη συνύπαρξη και άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15′ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει: Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.

Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

;Αξίζει να σημειωθεί ότι ενθαρρυντικά είναι τα νούμερα στα Τρίκαλα, αφού αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάζονται στην ΠΕ Τρικάλων καθημερινά.

Δείτε επίσης

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των οδοντιάτρων

Στην ίδια κατηγορία