Αυξάνεται η πίεση και η ανησυχία στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Τρίκαλα: Ομαλά συνεχίζεται ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων

Τα συνεχώς αυξανόμενα θετικά κρούσματα της covid -19, προκαλούν την…

Τα συνεχώς αυξανόμενα θετικά κρούσματα της covid -19, προκαλούν την έντονη ανησυχία των υγειονομικών φορέων των Τρικάλων μιας και αρκετά περιστατικά καταλήγουν στο Νοσοκομείο αυξάνοντας την πίεση στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Κώστα Γρηγορίου αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι μεν ελεγχόμενη αλλά ταυτόχρονα και ανησυχητική καθώς σήμερα νοσηλεύονται 32 ασθενείς στις κλίνες covid και 10 ασθενείς σε πιο σοβαρή κατάσταση στις κλίνες Μ.Ε.Θ. covid του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ σοκ έχει προκαλέσει στα Τρίκαλα ο θάνατος δύο νέων ανθρώπων ηλικίας 29 και 33 ετών από κορωνοϊό, με διαφορά λίγων ημερών.

Ο διοικητής νοσοκομείου Τρικάλων, ανέφερε ότι και οι δύο ήταν ανεμβολίαστοι και τονίζει ότι αν είχαν πάει νωρίτερα στο νοσοκομείο, πιθανότατα θα είχαν σωθεί. «Ο 29χρονος με το που ήρθε στο νοσοκομείο, εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ.

Ήταν περίπου 10 μέρες στο σπίτι του, νοσούσε με πυρετό και πνευμονία και άργησε να έρθει, ενώ δεν είχε καθόλου υποκείμενα νοσήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου. Σε ό,τι αφορά, στην 33χρονη κοπέλα, υπογράμμισε ότι προσκομίστηκε νεκρή και για αυτό θα διεξαχθεί νεκροψία προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου της.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στα Τρίκαλα είναι πολύ χαμηλά, της τάξεως του 52%-53%.

Στην ίδια κατηγορία