Καρδούλας: Κάτω από 200 οι διασωληνωμένοι ασθενείς covid-19 στις 14 Δεκεμβρίου

μεθ νοσοκομείο

«Κάτω από 200 οι διασωληνωμένοι ασθενείς covid-19 στις 14 Δεκεμβρίου»…

«Κάτω από 200 οι διασωληνωμένοι ασθενείς covid-19 στις 14 Δεκεμβρίου» τονίζει στο νέο του άρθρο ο Νίκος Καρδούλας

Μία από τις παραμέτρους από τις οποίες θα εξαρτηθεί η μερική ή η ολική άρση του lockdown είναι και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών λόγω της πανδημίας.

Η πίεση στις ΜΕΘ και κυρίως σε αυτές της της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται, παράτη μείωση των κρουσμάτων και του ποσοστού θετικότητας των τεστ.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα επιστημονικές και δημοσιογραφικές αναφορές, το επικρατέστερο σενάριο για έναρξη μερικής ή ολικής άρσης του καθολικού lockdown είναι η 14η Δεκεμβρίου και το ερώτημα που προκύπτει είναι:Πόσοι θα είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις 14 Δεκεμβρίου;

Η παρούσα έρευνα καλείται να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα, με σχετική προσομοίωση του αλάνθαστου μέχρι σήμερα μοντέλου μου στην πρόβλεψη των ημερήσιων κρουσμάτων, καθώς και στις επιτυχείς προβλέψεις του από τις 9 Νοεμβρίου για παράταση του lockdownκαι για την έναρξη της άρσης του από τις 14 Δεκεμβρίου και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στη συνέχεια.

Η προσομοίωση για τους διασωληνωμένους ασθενείς έγινε στις 1 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ και το στατιστικό της σφάλμα είναι ±5%.

Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται η καμπύλη τόσο των μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένων από τον ΕΟΔΥ διασωληνωμένων ασθενών, όσο και των προβλεπόμενων από την προσομοίωση του μοντέλου μου μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ_ΓΡΑΦΗΜΑ_ΜΕΘ_ΕΩΣ_14_ΔΕΚ.jpg

Το κύριο συμπέρασμα της προσομοίωσης, όπως επισημαίνει ο κ. Καρδούλας είναι ότι θα είναι κάτω από 200 οι διασωληνωμένοι ασθενείς covid-19 στις 14 Δεκεμβρίου.

Οι προβλέψεις του μοντέλου για τον ημερήσιο συνολικό αριθμό διασωληνωμένων ασθενών covid-19 από 1 έως 14 Δεκεμβρίου φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ_ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΡΟΒΛΕΨΗ_ΜΕΘ_ΕΩΣ_14_ΔΕΚ.jpg

Φαίνεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών covid-19αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί και στις 14 Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι οι διασωληνωμένοιθα κυμαίνονται από 175 έως 194.

Ο Νίκος Καρδούλας είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχηςε.α.

Δείτε επίσης:

Καρδούλας: Άρση του lockdown στις 14 Δεκεμβρίου με υψηλή ασφάλεια

Νίκος Καρδούλας: Πότε τελειώνει η πανδημία στην Ελλάδα;

«Πιο θανατηφόρος ο κορωνοϊός από τη γρίπη»

Στην ίδια κατηγορία