Έξαλλοι με τον Παπαστεργίου οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι

Έξαλλοι με τον Παπαστεργίου οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι

Μαξίμου: «Τράβηξε το αυτί» στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και κάνει πίσω

Μεγάλη κόντρα και αναταράξεις έχουν προκαλέσει πανελλαδικά οι ενέργειες του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, όπου ακόμα και «γαλάζιοι» Δήμαρχοι έγιναν έξαλλοι μαζί του

Σε κάθε περίπτωση, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο ο Δημήτρης Παπαστεργίου δείχνει ανεπαρκής και ίσως είναι η αρχή του τέλους της υποτιθέμενης παντοδυναμίας του.

Αλλά, ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Χθες, 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 8η Συνεδριακή Διάσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας,  στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των θέσεων της αυτοδιοίκησης ενόψει της κατάρτισης του νομοσχεδίου για το χωροταξικό. Στη Διάσκεψη πήραν μέρος 67 μέλη της Γενικής Συνέλευσης, δήμαρχοι, αιρετοί και στελέχη της ΠΕΔ.

Σύμφωνα, λοιπόν με την aftodioikisi.gr, ακόμα και «γαλάζιοι» Δήμαρχοι έγιναν έξαλλοι με την τοποθέτηση του Παπαστεργίου κατά την διάσκεψη.

Κι αυτό γιατί, δύο ημέρες μετά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για απόσυρση του χωροταξικού νομοσχεδίου και ενώ το Μαξίμου αγνόησε πλήρως την ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου, αντί να αντιδράσει είπε χαρακτηριστικά (σ.σ. σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων): «Υπήρξε επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, κατά την οποία υπήρξε δέσμευση ότι προτάσεις της αυτοδιοίκησης θα περιληφθούν στο τελικό σχέδιο νόμου».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη κόντρα, αφού ο κ. Παπαστεργίου έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τις ομόφωνες αποφάσεις της ΚΕΔΕ.

Μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ δήλωναν άγνοια για την επικοινωνία στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Παπαστεργίου και συμπλήρωναν: «Οι ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ δεν καταργούνται με μία τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου με τον υπουργό, όταν μάλιστα γι’ αυτές δεν υπάρχει καμία ενημέρωση των μελών του Οργάνου».

Να σημειωθεί ότι, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα για το χωροταξικό νομοσχέδιο αλλά και τον «διαπλεκόμενο» υπουργό, μέσω της aftodioikisi.gr, από το Μέγαρο Μαξίμου «τράβηξαν το αυτί» του προέδρου της ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί, για μια ακόμη φορά,  να αναδιπλωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίδια είχε κάνει ο κ. Παπαστεργίου και στην γνωστή υπόθεση με τις μάσκες κουκούλες, με αποτέλεσμα «γαλάζιοι» δήμαρχοι να τον κατηγορήσουν για υποτέλεια στην κυβέρνηση.

Δείτε επίσης:

Αποτύχατε κύριε Παπαστεργίου – Ζητήστε τουλάχιστον ένα συγνώμη

Οι αυλοκόλακες του Παπαστεργίου καλύτερα να σιωπούν παρά να βρίζουν!

Ποιος θα πληρώσει τα 6,3 εκ. ευρώ για το φιάσκο με τις μάσκες

Ρε σεις είναι καλά ο Δήμαρχος;

Τρίκαλα: Συνεχίζεται η κριτική στον Παπαστεργίου για τον συνωστισμό στην φωταγώγηση του δέντρου

Ρε σεις μήπως μας δουλεύει ο Δήμαρχος; (εκτός κι αν είναι άλλος στο βίντεο)…

Στην ίδια κατηγορία