Αφημένα στην τύχη τους, τα ορεινά των Τρικάλων!

Οι γιορτές πέρασαν τα φώτα έσβησαν αλλά σε κάποιες γωνίες…

Οι γιορτές πέρασαν τα φώτα έσβησαν αλλά σε κάποιες γωνίες του ν. Τρικάλων η κατάσταση είναι τραγική, είτε βρισκόμαστε σε περίοδο εορταστική, είτε όχι, αφού είναι αφημένες στην τύχη τους.

Ο λόγος; Για τα ορεινά χωριά του δήμου Πύλης, όπου δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι που εξέφρασαν τα παράπονα τους για την κατάσταση που επικρατεί, υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική Αρχή δεν μερίμνησε, ούτε για τη δημιουργία εορταστικού κλίματος κατά τη διάρκεια των εορτών, ούτε για τα βασικά όπως η καθαριότητα τους.

Και όλα αυτά, σε μια χρονική στιγμή που ο ν. Τρικάλων για ακόμα μια φορά υπήρξε πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, λόγω της λειτουργίας του 10ου «Μύλου των Ξωτικών». Είναι κρίμα η δημοτική Αρχή του δήμου Πύλης να μην δίνει τη βαρύτητα που αναλογεί στον ορεινό όγκο, εκμεταλλευόμενη την ομορφιά και την γραφικότητα του τοπίου. Ιδίως, όταν αυτή τη χρονική συγκυρία, αρκετοί εκδρομείς επιλέγουν να ανηφορίσουν προς τα πάνω.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι τόσο το χειμώνα όσο και το περασμένο καλοκαίρι ο Δήμος Πύλης δεν έκανε ούτε τα αυτονόητα στους τομείς της καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου ενώ όπως τονίζουν “όταν πρόκειται για έργα και διάφορα κονδύλια η Δημοτική Αρχή δίνει έμφαση στα χωριά του κάμπου, λες και εμείς στον ορεινό όγκο είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού”

Ο ν. Τρικάλων, και δη τα ορεινά χρονιά, τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκεται στους πρώτους προορισμούς τη χειμερινή περίοδο και όχι μόνον και θα πρέπει οι αρμόδιοι να το εκμεταλλευτούν.

Στην ίδια κατηγορία