51 άτομα σε αναστολή στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Εληξε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου, η διορία των εργαζομένων σε δημόσιες…

Εληξε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου, η διορία των εργαζομένων σε δημόσιες δομές υγείας για τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού. Το μέτρο της υποχρεωτικότητας και της αναστολής συμβάσεων των υγειονομικών έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων τέθηκαν σε αναστολή 51 εργαζόμενοι (διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί έσπευσαν να εμβολιασθούν, οι οποίοι προφανώς δεν ήθελαν να μπουν σε αναστολή και να χάσουν το εισόδημά τους.


Παρ’ αυτά, ο αριθμός των ανεμβολίαστων παραμένει υψηλός και πλησιάζει ακόμη και τις 10.000 σε όλη τη χώρα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός αφού αλλάζει καθημερινά ο αριθμός όσων εμβολιάζονται και αναμένεται να είναι γνωστό με ακρίβεια σε περίπου 5 μέρες.


«Ήδη επιδόθηκαν σε εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων, σε πολλά νοσοκομεία είναι υπογεγραμμένα προς επίδοση και σε άλλα έβγαλαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).


Η Ομοσπονδία προγραμματίζει νέες κινητοποιήσεις με αίτημα κανένας εργαζόμενος «να μη χάσει τη δουλειά του» και να αναδείξει «τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται ήδη από σήμερα στη Δημόσια Υγεία».

Στην ίδια κατηγορία