4,2 εκ. ευρώ στους λογαριασμούς των Τρικαλινών αγροτών

4,2 εκ. ευρώ στους λογαριασμούς των Τρικαλινών αγροτών

Για την εξισωτική αποζημίωση

Πιστώνεται σήμερα Πέμπτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων Τρικαλινών αγροτών η εξισωτική αποζημίωση για το 2020 που ξεπερνά τα 4,2 εκ. ευρώ

Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς των Τρικαλινών αγροτών θα πιστωθεί το συνολικό ποσό που ανέρχεται σε 4.227.519 ευρώ και θα χορηγηθεί σε 4.973 δικαιούχους. Εν τω μεταξύ, προχθές Δευτέρα εξοφλήθηκε το υπόλοιπο 7% της βασικής ενίσχυσης καθώς και το λεγόμενο πρασίνισμα, συνολικού ύψους 1.391.452 ευρώ.

Με αυτά τα ποσά ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές προς τους Τρικαλινούς αγρότες για τη φετινή χρονιά.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που δημιουργεί στη λειτουργία της διοίκησης η πανδημία του κορωνοϊού, τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ εργάστηκαν άοκνα και συστηματικά για να καταβληθούν εγκαίρως οι πληρωμές των ενισχύσεων προς τους αγρότες.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να διαψεύσουν στην πράξη τις όποιες ανησυχίες υπήρχαν στον αγροτικό κόσμο της χώρας για τυχόν προβλήματα στην ομαλή καταβολή των ενισχύσεων.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η αναβάθμιση του αγροτικού τομέα αποτελεί κορυφαίο στόχο για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο Υφυπουργός, η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλα τα αναγκαία μέτρα για να στηρίξει τους Έλληνες αγρότες, ώστε την επόμενη μέρα μετά την πανδημία ο πρωτογενής τομέας να πρωταγωνιστήσει στην ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Πληρωμές των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν οι πληρωμές των αγροτών για την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, το πρασίνισμα και τους νέους γεωργούς.

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν σε:

• Χορήγηση βασικής ενίσχυσης ύψους περίπου 280 εκ.ευρώ σε 599.646 δικαιούχους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 97% του συνολικού δικαιούμενου ποσού. Στο εν λόγω ποσό συμπεριλαμβάνονται περίπου 40 εκατομμύρια που αφορούν σε χορήγηση δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος.

Μαζί με την προκαταβολή που δόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο το σύνολο της βασικής ενίσχυσης που έχει καταβληθεί στους Έλληνες γεωργούς ανέρχεται στο ποσό των περίπου 978 εκ. ευρώ. Το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης (3%) θα δοθεί όταν ολοκληρωθούν οι επιπρόσθετοι ειδικοί έλεγχοι που διασφαλίζουν την αξιοπιστία της χορήγησης του Εθνικού Αποθέματος, δεδομένης της αύξησης των απαιτήσεων του έτους αιτήσεων 2020.

• Χορήγηση Πράσινης ενίσχυσης (95%) ύψους περίπου 490 εκ. ευρώ σε 600.836 δικαιούχους.

• Χορήγηση ενίσχυσης για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας (90%) ύψους περίπου 30 εκ. ευρώ σε 55.303 δικαιούχους.

Δείτε επίσης:

Σκρέκας: Στηρίζουμε τους Έλληνες αγρότες

Το χρώμα του χρήματος βλέπουν οι Τρικαλινοί αγρότες

Στην ίδια κατηγορία