3 επαγγελματίες θύματα απατεώνα “αντιδήμαρχου” του Δ. Μετεώρων!

thlefwnikh apath

Ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων

Περιπτώσεις εξαπάτησης επαγγελματιών ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων μετά την υποβολή τριών καταγγελιών που υποβλήθηκαν πρόσφατα.

Οι περιπτώσεις αφορούν σε αρτοποιούς που έπεσαν θύματα άγνωστου δράστη, που τους απέσπασε ποσά από 3.000 έως 7.000 ευρώ, υποδυόμενος Αντιδήμαρχο του Δήμου Μετεώρων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για τη μέθοδο που ακολούθησε ο δράστης, υποδυόμενος τον Αντιδήμαρχο προέβη σε τηλεφωνική παραγγελία αρτοσκευασμάτων και ζήτησε σε κάθε περίπτωση τον τραπεζικό λογαριασμό των επαγγελματιών, για να καταθέσει το χρηματικό ποσό για την εξόφλησή τους.

Μετά από λίγα λεπτά τηλεφώνησε εκ νέου, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος κατέθεσε κατά λάθος πολλαπλάσιο ποσό της παραγγελίας και ζήτησε την επιστροφή της διαφοράς από τους τρεις επαγγελματίες.

Δύο εκ των επαγγελματιών υπέστησαν τη μικρότερη οικονομική βλάβη, λόγω του ορίου στις τραπεζικές συναλλαγές.

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν οι απατεώνες καραδοκούν και είναι πολύ ευρηματικοί στις μεθόδους τους, οπότε άπαντες πρέπει να είναι υποψιασμένοι και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πείθονται από οποιονδήποτε που βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Ιδίως δε σε περιπτώσεις μικρών πόλεων, όπως η Καλαμπάκα, καλό θα είναι να ζητείται η προσωπική επαφή για οποιαδήποτε διευθέτηση ζητημάτων.

tameteora.gr 

Δείτε επίσης:

Η αγγελία στο Facebook ήταν απάτη – Έκαναν “φτερά” 7.500 ευρώ

ΕΛ.ΑΣ.: Εκλεβαν το e-banking πολιτών και “ξέπλεναν” μέσω ΜΚΟ

Ελληνική Αστυνομία: Προσοχή στις απάτες

Απίστευτη απάτη: «Άρπαξαν» με SMS από τον λογαριασμό του… 18.530 ευρώ!

Στην ίδια κατηγορία