11 κρούσματα στον οικισμό των Ρομά στον Πύργο

Συναγερμός στα Τρίκαλα για τα 50 κρούσματα covid-19 στους οικισμούς των Ρομά

Στο πλαίσιο των δράσεων για την αναχαίτιση της πανδημιας και στους καταυλισμούς

Έντεκα θετικά κρούσματα κατέγραψαν σήμερα τα μαζικά rapid test που διενεργήθηκαν στον Πύργο στον οικισμό των Ρομά, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται στους καταυλισμούς για την αναχαίτιση της πανδημιας.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων μετέβη στον Πύργο για την διενέργεια των συγκεκριμένων τεστ. Όπως προαναφέρθηκε, υπήρξαν 11 θετικά τεστ από τα 66 που έγιναν εκ των οποίων εννέα είναι άνδρες και δύο γυναίκες, με ηλικιακό μέσο όρο τα 40 έτη.

Υπενθυμίζεται πως στον οικισμό του Κηπακίου την περασμένη Τρίτη εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα σε σύνολο 175 τεστ που διενεργήθηκαν. Πάντως, οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί.

Υπενθυμίζεται ότι μαζικά rapid test διενεργήθηκαν στον Πύργο στον οικισμό των Ρομά, το πρωί της Πέμπτης εν συνεχεία των τεστ που διενεργήθηκαν την περασμένη Τρίτη στον οικισμό του Κηπακίου, με σκοπό να εντοπιστεί ο βαθμός μετάδοσης του κορωνοϊού στον οικισμό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων μετέβη στον Πύργο για την διενέργεια των συγκεκριμένων  τεστ.  Υπενθυμίζεται πως στον οικισμό του Κηπακίου την περασμένη Τρίτη εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα σε σύνολο 175 τεστ που διενεργήθηκαν.

Ανησυχία για την κατάσταση στους οικισμούς των Ρομά

Πάντως να σημειωθεί ότι πλέον είναι έκδηλη η ανησυχία των αρμοδίων για την κατάσταση που επικρατεί στους οικισμούς των Ρομά στα Τρίκαλα, μετά και τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων που καταγράφηκαν από τα rapid τεστ που διενεργήθηκαν, προχθές το πρωί, στο Κηπάκι. Από τα 175 δείγματα που ελήφθησαν, τα 39 ήταν θετικά. Γεγονός που σήμανε συναγερμό στους αρμοδίους για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία του πληθυσμού.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα για να τον ενημερώσει για τα δείγματα, αλλά τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου στόχος είναι η προστασία του πληθυσμού και αναζητούνται οι τρόποι για να προφυλαχθούν και κυρίως να μην περιφέρονται ασκόπως, όσοι θα πρέπει να είναι μέσα στα σπίτια τους. «Εκτός από αυτούς που πρέπει να βγουν, λόγω εργασίας, οι υπόλοιποι θα πρέπει να παραμείνουν μέσα. Ήδη, εξετάζουμε τους τρόπους, όπως για παράδειγμα τη διανομή των τροφίμων κατ’ οίκον» ανέφερε με έμφαση.

Δείτε επίσης:

Μαζικά rapid test στον οικισμό των Ρομά στον Πύργο

Στην ίδια κατηγορία