Τρικαλινός αγρότης καλείται να επιστρέψει επιδοτήσεις 40.000 ευρώ

Ξεκίνησαν οι πληρωμές των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Kαταδικάστηκε για απάτη

Με φυλάκιση 14 μηνών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ένας 83χρονος σήμερα αγρότης, κατηγορούμενος  για απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, κατ’ εξακολούθηση.

Ο Τρικαλινός αγρότης, σύμφωνα με την “Ελευθερία” φέρεται να εισέπραξε παράνομα κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 40.673 ευρώ, υποβάλλοντας στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, με πλαστά ωστόσο ιδιωτικά συμφωνητικά, δηλώνοντας ότι μίσθωνε και καλλιεργούσε εκατοντάδες στρέμματα σκληρού σιταριού σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Όπως τονίστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ο 83χρονος από το 2011 έως το 2016, μίσθωσε αρκετά χωράφια, διαφόρων εκτάσεων, από 28 ιδιοκτήτες σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Υποβάλλοντας έτσι, από το 2013 έως το 2016, στον ΟΠΕΚΕΠΕ την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης “δηλώνοντας ψευδώς ότι εκμισθώνει και καλλιεργεί” τα συγκεκριμένα χωράφια “προσκομίζοντας προς απόδειξη των ψευδώς δηλωθέντων πλαστά ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης αγρού”.

Δείτε επίσης:

Πιστώνονται 14 εκατ. ευρώ σε Τρικαλινούς αγρότες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντίστροφη μέτρηση για τις αγροτικές επιδοτήσεις σε 600.000 δικαιούχους

Στην ίδια κατηγορία