Τρίκαλα:«ACT4V» ή αλλιώς δράση εθελοντών!

«Θέλουμε να χτίσουμε κάτι που να είμαστε περήφανοι για αυτό….

«Θέλουμε να χτίσουμε κάτι που να είμαστε περήφανοι για αυτό.

Ο εθελοντισμός για εμάς είναι τρόπος ζωής και δεν αποτελεί ένα στοιχείο για το βιογραφικό μας». Αυτό αναφέρουν, μεταξύ των άλλων τα μέλη της νέας εθελοντικής ομάδας «ACT4V» που συστάθηκε στα Τρίκαλα πριν λίγο καιρό.

Βασικός στόχος είναι η προσφορά και η δημιουργία δράσεων στήριξης σε όσους χρειάζονται βοήθεια. Σημειωτέον, η ομάδα μπορεί να δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες, ο βασικός πυρήνας της, όμως κάθε άλλο παρά καινούργιος είναι και άγνωστος στα τοπικά δρώμενα.

Και αυτό γιατί, η εθελοντική ομάδα «ACT4V» είναι επί της ουσίας η συνέχεια της Εθελοντικής Ομάδας Νέων που είχε συσταθεί πριν χρόνια από μαθήτριες και μαθητές του 7ου Γυμνασίου και 8ου Λυκείου.

Σε μια προσπάθεια λοιπόν να συνεχιστεί η προσφορά και η στήριξη σε όσους χρειάζονται βοήθεια, δεδομένου ότι τα παιδιά έγιναν κοινωνοί στις αξίες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, χαρίζοντας ένα κομμάτι από το εαυτό τους, αποφασίστηκε η συνέχεια της δράσης.

Η ιδέα ανήκει στην κα. Άννα Μπέλτσιου, ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Νέων και σε συνεργασία με παιδιά και φοιτητές αποφάσισαν να δημιουργήσουν την «ACT4V».

Στην ομάδα συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και όποιος άλλος επιθυμεί να συνδράμει με τον τρόπο του, στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πρώτη επίσημη παρουσία της ομάδας θα γίνει στις 9 και 10 Νοεμβρίου, στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Θα είναι η μοναδική εθελοντική ομάδα που θα πάρει μέρος από την επαρχία και η συνέχεια έπεται.

Πάντως, μέσα στα άμεσα σχέδια των μελών της «ACT4V» είναι μια εθελοντική δράση μέσα στα Χριστούγεννα που θα έχει ως στόχο να χαρίσει χαμόγελα σε παιδιά και ανθρώπους τρίτης ηλικίας.

Στην ίδια κατηγορία