Το 2021 η τυχερή χρονιά για τον αυτοκινητόδρομο Ε65

Ε65: Φορτσάρουν τα έργα στο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα - φωτο: αρχείου

Το 2021 φαίνεται ότι θα είναι η τυχερή χρονιά για…

Το 2021 φαίνεται ότι θα είναι η τυχερή χρονιά για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 που τόσο ενδιαφέρει της Θεσσαλία και όχι μόνο.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εκτιμά ότι θα καταστεί δυνατό να ξεκινήσει η κατασκευή του βόρειου κλάδου του Ε65 στο επόμενο έτος, έργο προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εκτελέσει εν λόγω όμιλος ως τμήμα της παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου. Ως εκ τούτου ο βόρειος Ε65 συμπεριλαμβάνεται στα ανεξέλεγκτα έργα του κατασκευαστικού ομίλου που ανακοινώθηκαν για το 2021.

Μαζί με ορισμένα έργα στο εξωτερικό (αξίας περίπου 200 εκατ. ευρώ) τα οποία έχει σοβαρές πιθανότητες να αναλάβει, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξασφαλίζει για του χρόνου ένα σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων, που σχεδόν θα διπλασιάσει αυτό που θα έχει στο τέλος του έτους, με δεδομένο ότι στο εξάμηνο φέτος ήταν 1,6 δις. ευρώ.

Το βόρειο τμήμα του Ε65 ενώνει τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα με την Εγνατία Οδό και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης σε όλη την περιοχή.

Η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου θα δώσει την ευκαιρία διεξόδου προς τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, ενώ θα ενώσει δυο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, του Βόλου και της Ηγουμενίτσας.

Λ.Ε thessaliaeconomy.gr

Στην ίδια κατηγορία