«Τεχνικό το ζήτημα της εφαρμογής» στα Τρίκαλα

Ο αντικαπνιστικός νόμος τέθηκε σε εφαρμογή στις 31 Οκτωβρίου του…

Ο αντικαπνιστικός νόμος τέθηκε σε εφαρμογή στις 31 Οκτωβρίου του 2017, με αρκετά προβλήματα, καθώς δεν απουσίαζαν οι αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των καταστηματαρχών, όσο και πολιτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tv10.gr, η εφαρμογή του συνεχίζεται έως και σήμερα με τη Δημοτική Αστυνομία να έχει πραγματοποιήσει 1.300 ελέγχους, ενώ έχουν επιβληθεί 21 πρόστιμα, διοικητικές κυρώσεις, αλλά και πρόστιμα σε καπνιστές.

«Δεν είναι εχθρός μας, ούτε ο καπνιστής, ούτε ο καταστηματάρχης, αλλά ο καπνός» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων κ. Θωμάς Παπασίκας, κληθείς να σχολιάσει το νέο αντικαπνιστικό νόμο και τα «τσουχτερά» πρόστιμα που προβλέπονται.

Όπως είπε «για εμάς δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, ούτε κάτι που θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε ξαφνικά. Το ζήτημα είναι κυρίως τεχνικό, λόγω των νέων διατάξεων, όχι στρατηγικό, αφού εδώ και δύο χρόνια εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από την πλευρά των καταστηματαρχών, ο κ. Παπασίκας σημείωσε ότι ο Δήμος θα εφαρμόσει την Υπουργική απόφαση, δεδομένου ότι επί της ουσίας δεν αλλάζει τόσο δραματικά το ήδη υπάρχον καθεστώς.

Και τόνισε: «Θεωρούμε ότι επιτέλους μετά από τρία χρόνια αγώνα μοναχικού καβαλάρη, έρχεται το κεντρικό κράτος να πάρει μια απόφαση στρατηγικής σημασίας για καθολική απαγόρευση».

Στην ίδια κατηγορία