Τα Τρίκαλα στη νέα εποχή

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή δικτύου 5G της Vodafone παρουσιάστηκε, χθες…

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή δικτύου 5G της Vodafone παρουσιάστηκε, χθες το πρωί από την εταιρεία, το Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala, τοποθετώντας την πόλη των Τρικάλων, στη νέα εποχή της τεχνολογίας.

Όπως κατέγραψε το Tv10.gr η παρουσίαση έγινε στο χώρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων, στελεχών της Vodafone, εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης, καθώς και των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Η VODAPHONE φέρνει το μέλλον στα Τρίκαλα

Δημοσιεύτηκε από TV 10 Θεσσαλίας στις Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη νέα εποχή της τεχνολογίας, αφού είχαν την ευκαιρία να δουν αυτοκίνηση εξ αποστάσεως, ρομποτική χειρουργική εξ αποστάσεως και τρισδιάστατο ολόγραμμα στην εκπαίδευση. «Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία σύγχρονων Δήμων που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες, παραμένει η δημιουργία τηλεπικοινωνιακών υποδομών» ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Όπως είπε «σ’ αυτήν την προσπάθεια, η τεχνολογία είναι ένας διαρκής σύμμαχος, λειτουργώντας ως μέσο και όχι ως αυτοσκοπός. Οι υπάρχουσες λύσεις, αλλά και όσες αναπτυχθούν από την επέκταση των δικτύων 5ης γενιάς οδηγούν σε Δήμους ασφαλείς, λειτουργικούς, φιλικούς στα παιδιά και την εκπαίδευση, διασυνδεδεμένους και εξωστρεφείς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας κ. Χάρης Μπρουμίδης τόνισε ότι «η διαμόρφωση μιας ψηφιακής κοινωνίας εξαρτάται από τη δυνατότητα γρήγορης και αποτελεσματικής ανάπτυξης εκείνων των ψηφιακών υποδομών που θα διασφαλίσουν ότι πολίτες και επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων, υψηλής απόκρισης και αξιοπιστίας. Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να συμμετάσχει ισότιμα στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, έχοντας ως βάση ένα πλαίσιο αξιοποίησης του φάσματος που θα ενθαρρύνει περισσότερες επενδύσεις».

Και πρόσθεσε ότι οι εφαρμογές που είδαμε (σήμερα) αποτελούν μόνο την αρχή για ένα μέλλον που σίγουρα θα είναι συναρπαστικό για όλους χάρη στα δίκτυα νέας γενιάς και το ΙοΤ, τεχνολογίες στις οποίες πρωτοστατεί η Vodafone. Με σημαντικές επενδύσεις στην Ελλαδα, καινοτόμες τεχνολογίες και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό συμβάλουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και στεκόμαστε δίπλα στους πελάτες και τις τοπικές μας κοινωνίες, διασφαλίζοντας ότι θα μπορούν να επωφεληθούν από τις ψηφιακές τεχνολογίες που διαμορφώνουν το μέλλον».

Στην ίδια κατηγορία