Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Το έργο θα υλοποιηθεί με 217.336,85 €.

Το έργο θα υλοποιηθεί με 217.336,85 €.

Σε ενεργειακή αναβάθμιση ενός σημαντικού κτηρίου για την οικονομική κίνηση των Τρικάλων, προχωρoύν Δήμος Τρικκαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλία, που ενέταξε το σχετικό έργο στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, το κτίσμα – σημείο αναφοράς για τον επιχειρηματικό κόσμο των Τρικάλων, περνά σε νέα εποχή.

Μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης των δύο φορέων (Δήμος και Επιμελητήριο) οι υπηρεσίες του Δήμου ανέλαβαν την εκτέλεση του έργου με τον τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίου Επιμελητήριου Τρικάλων».

Πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου Επιμελητηρίου Τρικάλων» με τον εκπρόσωπο της εταιρείας. Το έργο θα υλοποιηθεί με 217.336,85 €.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, βελτιώνουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτηρίου, που πλέον θα κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Β+, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν το κτήριο από λειτουργική άποψη.

Οι εργασίες προβλέπουν εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης, αντικατάσταση των κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα και ενεργειακούς υαλοπίνακες, θερμομόνωση στις οροφές κτηρίου και υπογείου, νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. εγκατάσταση μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας, αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης – κλιματισμού.

Δέκα μήνες αφ’ ότου ξεκινήσουν οι εργασίες, θα παραδοθεί ένα αναβαθμισμένο κτήριο, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας φορέων της τοπικής κοινωνίας, με τον Δήμο Τρικκαίων να επεκτείνει τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και σε ένα άλλο επίπεδο.

Δείτε επίσης:

«Πράσινο» φως για την ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Στην ίδια κατηγορία