Με έντονο ενδιαφέρον η επιστημονική συνάντηση για την αλγολογία στα Τρίκαλα (φωτο)

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησαν στα Τρίκαλα οι εργασίες της 13ης…

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησαν στα Τρίκαλα οι εργασίες της 13ης Επιστημονικής συνάντησης με αντικείμενο την αλγολογία.

Όπως κατέγραψε το TV10.gr η διήμερη επιστημονική εκδήλωση με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες λαμβάνει χώρα στον συνεδριακό χώρο του «Αετών Μέλαθρον», με το παρόν να δίνουν δεκάδες γιατροί και άνθρωποι από τον χώρο της υγείας.

Σταθμός στο γνωστικό αντικείμενο της αλγολογίας

«Η 13η αυτή επιστημονική εκδήλωση, φιλοδοξούμε να είναι ένας σταθμός στο γνωστικό αντικείμενο της αλγολογίας» τονίζουν οι πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Στέλλα Ντούβλη και Σουζάνα Ανίσογλου.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημςερινής συνάντησης «στόχος μας είναι η παροχή σύγχρονων και επικαιροποιημένων επιστημονικών δεδομένων στο πεδίο της Αλγολογίας από συναδέλφους διαφορετικών ειδικοτήτων, με γνώμονα τους διαχρονικούς προβληματισμούς στη διαχείριση του πόνου.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και απαιτητικές.

Για τον καλύτερο συντονισμό των διαφορετικών ειδικοτήτων απαιτείται γνώση και πληροφόρηση. Στη συνάντησή μας ευελπιστούμε να συζητήσουμε για παλαιότερους και νεώτερους παράγοντες για τη διαχείριση του πόνου σε ευπαθείς ομάδες, για τη διάγνωση και κατάταξη ICD-XI στη νευραλγία τριδύμου, πού θα βρισκόμαστε σε 10 χρόνια και για πολλά άλλα».

Σημαντική η προσφορά του ιατρείο Πόνου

Ως γνωστών η κα. Ντούβλη είναι υπεύθυνη του Ιατρείου Πόνου που λειτουργεί εδώ και χρόνια στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Έχει καταφέρει να συνδράμει τα μέγιστα στη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής ανθρώπων που ασθενούν.  Με τα χρόνια, το Ιατρείο κατάφερε να γίνει βασικός σταθμός στο δύσκολο δρόμο ασθενών και να είναι σημαντικό μέρος της διαδρομής αυτής.

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση που ξεκίνησε σήμερα στα Τρίκαλα, είναι μια ακόμη απόδειξη των προσπαθειών του ιατρικού προσωπικού στην κατεύθυνση της αξιοποίησης κάθε σύγχρονου εργαλείου για την καλύτερη αντιμετώπιση του πόνου.

Στην ίδια κατηγορία