Τούρτα με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι και λεμόνι

Με μοναδική γεύση, καθώς συνδυάζει τις όξινες νότες του γιαουρτιού και του λεμονιού με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας

Μια εντυπωσιακή στην όψη τούρτα που γίνεται σε ψηλό τσέρκι, ώστε να χωρούν πολλές στρώσεις. Εσείς μπορείτε να τη φτιάξετε σε ένα μεγαλύτερο ταψί και να βάλετε λιγότερες στρώσεις υλικών.

1 ώρα προετοιμασία7 ώρες αναμονήΣύνολο: 8 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 10

  •  2-3 λεμόνια
  •  1 φύλλο ζελατίνης των 5 γρ. ή 2 φύλλα των 2,5 γρ.
  •  400 γρ. σοκολάτα λευκή τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  •  500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  •  1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τα λεμόνια και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό για αρκετή ώρα, έως ότου μαλακώσουν αρκετά (ελέγχουμε τρυπώντας τα με ένα πιρούνι). Αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε τις άκρες τους, τα τεμαχίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις ίνες τους (αν έχουν) και τα πολτοποιούμε. Από την πούλπα λεμονιού ζυγίζουμε και κρατάμε 300 γρ. Βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Παράλληλα ζεσταίνουμε την πούλπα. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες, αφού τις στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν.
  3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε στη σοκολάτα την πούλπα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος στους 35°-40°C (τόσο ώστε να το αισθανόμαστε χλιαρό στο δάχτυλό μας). Ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.
  4. Ακουμπάμε ένα μικρό τετράγωνο τσέρκι με πολύ ψηλά τοιχώματα πάνω σε μια ίσια πιατέλα και βάζουμε μέσα τέσσερα μπισκότα πτι μπερ ή τόσα όσα χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος. Από πάνω στρώνουμε ένα μικρό μέρος της κρέμας και συνεχίζουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα υλικά.
  5.  Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 7 ώρες να παγώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Αν δεν έχουμε τετράγωνο τσέρκι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό, προσπαθώντας να γεμίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον πάτο του με μπισκότα, χωρίς να αφήσουμε κενά (θα χρειαστεί να σπάσουμε κάποια μπισκότα για να γεμίσουμε τις τρύπες). Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε την τούρτα σε μεγαλύτερο, αλλά χαμηλότερο σκεύος, βάζοντας λιγότερες στρώσεις υλικών.

πηγη- .gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Γαύρος στον ταβά με κρεμμυδόφυλλα

Ψωμί με μπίρα και μαγιά

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία