Κοτόπουλο στον φούρνο γεμιστό με bucatini

Έχετε δοκιμάσει κοτόπουλο στον φούρνο γεμιστό με χοντρό μακαρόνι και…

Έχετε δοκιμάσει κοτόπουλο στον φούρνο γεμιστό με χοντρό μακαρόνι και σάλτσα; Ε, είναι εξαίσιο!

20′ προετοιμασία 1 ώρα μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1 μεγάλο κοτόπουλο, περίπου 1.500 γρ., (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ξεκοκαλίσει, αλλά να το αφήσει ολόκληρο και με την πέτσα)
  •  150 γρ. πανσέτα νωπή (όχι το αλλαντικό), σε μικρά κυβάκια
  •  200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  150 ml ξηρό, λευκό κρασί
  •  150 ml ζωμός κότας ή νερό
  •  150 γρ. αρακάς κατεψυγμένος, βρασμένος για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό
  •  120 γρ. μπουκατίνι (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία: είναι μακριά, χοντρά ζυμαρικά με μικρή τρύπα στη μέση) ή άλλα ζυμαρικά με τρύπα
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο (ή φρέσκο κρεμμυδάκι), ψιλοκομμένο
  •  20 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  •  50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  •  150 γρ. μοτσαρέλα βουβαλίσια, φρέσκια, σε μικρά κομμάτια
  •  400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  •  120 γρ. πανσέτα καπνιστή ή μπέικον, σε λεπτές φέτες
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο στον φούρνο γεμιστό με bucatini, ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τη νωπή πανσέτα για 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να αποκτήσει τραγανή κρούστα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό και τη σάλτσα ντομάτας και βράζουμε για 10 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Παράλληλα, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, για τον μισό χρόνο από όσο λέει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα, τον αρακά, τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά, τα τυριά και αλατοπίπερο.
  8. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και κλείνουμε με σπάγκο κουζίνας ή με οδοντογλυφίδες τα ανοίγματα. «Ντύνουμε» το κοτόπουλο με τις φέτες πανσέτας ή μπέικον.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να ροδίσει.
  10. Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι. Δεν πειράζει αν βγουν ακανόνιστες ή αν χυθεί η γέμιση. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα υγρά του ταψιού.
  11. Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο στον φούρνο γεμιστό με bucatini, με σαλάτα.

gastronomos.gr

Στην ίδια κατηγορία