Κολοκύθια γεμιστά με ανάμεικτο κιμά και γραβιέρα

Πλούσια γέμιση, πολύπλοκα αρώματα, πικάντικη, βουτυρένια γραβιέρα και μπέικον μαζί με σταφίδες και κουκουνάρια συνθέτουν ένα από τα πιο λιχούδικα γεμιστά

Πλούσια γέμιση, πολύπλοκα αρώματα, πικάντικη, βουτυρένια γραβιέρα και μπέικον μαζί με σταφίδες και κουκουνάρια συνθέτουν ένα από τα πιο λιχούδικα γεμιστά.

40′ προετοιμασία 40′ ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 5

  •  10 κολοκύθια μεγάλα στρογγυλά, καλά πλυμένα

Για τη γέμιση

  •  700 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσια+χοιρινή ελιά) η σάρκα των κολοκυθιών (βλ. διαδικασία)
  •  50 γρ. σταφίδες μαύρες
  •  50 γρ. κουκουνάρια
  •  60 γρ. (3 λεπτές φέτες) ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο φρέσκο γάλα, καλά στυμμένο και τριμμένο
  •  2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  •  5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  •  1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  200 γρ. γραβιέρα, σε κυβάκια 1 εκ.
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον ζωμό

  •  750 ml ζεστό νερό
  •  1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα «καπάκια» των κολοκυθιών και αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε κολοκυθιού, την οποία ψιλοκόβουμε σε βαθύ μπολ.
  2. Τακτοποιούμε τα κελύφη των κολοκυθιών σε βαθύ ταψί που να τα χωράει ακριβώς.

Γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Τραβάμε από τη φωτιά και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τη σάρκα κολοκυθιού.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Γεμιστά

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Γεμίζουμε μέχρι επάνω τα κολοκύθια με το μείγμα και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ζωμού και περιχύνουμε τα κολοκύθια.
  3. Ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα γεμιστά να γίνουν χλιαρά και σερβίρουμε

Πηγή: gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Τάρτα black forest

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία