Μπουρεκάκια με κιμά και σάλτσα γιαούρτι

Μπουρεκάκια με κιμά και σάλτσα γιαούρτι

Είναι ο ιδανικός μεζές για μπύρα η τσίπουρο

Μπουρεκάκια με κιμά και σάλτσα γιαούρτι. Τα υπέροχα αυτά μπουρεκάκια είναι ο ιδανικός μεζές για μπύρα η τσίπουρο.

Υλικά

Για τα μπουρεκάκια

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 400 γρ. κιμάς
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 200 γρ. φέτα κομματιασμένη
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα TOTAL

  • 4 κ. σ. Total
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Για τα μπουρεκάκια:

Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Μόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς, προσθέτουμε τα τυριά και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες και βάζουμε σε καθεμιά μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε.

Τυλίγουμε σε ρολάκια, τα απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε.

Πηγή: gourmed.gr

Δείτε επίσης:

Μωσαϊκό με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σάλτσα φράουλας

Τραγανές πατάτες φούρνου με αρωματική σάλτσα γιαουρτιού

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία